Ce boli poți face dacă ești prea slabă

De Consuela Stratulat, pe
Toată lumea vorbește despre pericolul pe care îl reprezintă obezitatea pentru sănătate, dar nici persoanele prea slabe nu sunt mai ferite de probleme. Vezi ce boli poți face dacă ai mai puține kilograme decât ar trebui.

Cele mai multe probleme de sănătate apar din cauza greutății, potrivit specialiștilor citați de dailymail.co.uk. Oamenii prea slabi, de exemplu, sunt mai predispuși la dereglări hormonale. Lipsa grăsimii poate, de asemenea, să ducă la deficienețe de nutrienți necesari pentru buna funcționare fizică și psihică. Există și alte riscuri la care te expui, dacă ai mai puține kilograme decât ar fi normal.

Fracturi și rupturi de oase

Femeile care au fost mereu slabe au un risc mai ridicat de a suferi de fractura de șold la vârsta a doua, potrivit unui studiu al cercetătorilor britanici. Acest lucru este cauzat de faptul că densitatea oaselor este mult mai mică la persoanele slabe.

Boli cardio-vasculare

Oamenii foarte slabi, care suferă de artrită, au un risc de trei ori mai mare de a muri de boli de inimă la vârsta a doua. Experții de la Mayo Clinic au analizat sute de oameni cu vârsta peste 42 de ani și au constatat că cei cu o greutate sub cea normală sunt mai predispuși să sufere de inflamații în corp, fapt care poate atrage efecte letale asupra inimii.

Citește continuarea pe pagina următoare.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!