Câți bani primesc tinerii din Grecia care se vaccinează

De Unica.ro, pe
Autoritățile din Grecia au hotărât să ofere bani tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani care primesc o primă doză de vaccin anti-COVID-19, după cum arată Reuters.

Anunțul vine de la premierul Kyriakos Mitsotakis, conform Libertatea. Mai exact, tinerii care se vor vaccina cu o primă doză de vaccin anti-COVID-19 vor primi o recompensă financiară de 150 de euro.

Dacă Grecia a gestionat admirabil primul val de COVID-19, greutățile au apărut când a lovit valul doi. În noiembrie, autoritățile elene au fost nevoite să impună noi măsuri de restrictive, pentru a face față numărului copleșitor de cazuri din spitale.

Momentan, numai 33% din totalul unei populații de 11 milioane de oameni s-a vaccinat anti-COVID-19. În contextul în care tulpina Delta de coronavirus circulă cu rapiditate, guvernul s-a gândit să adopte și măsuri care să stimuleze cetățenii să se protejeze pe ei și pe cei din jur împotriva pandemiei prin vaccinare.

Citește și: Varianta Delta a coronavirusului se răspândește cu rapiditate în Europa

Citește și: Valeriu Gheorghiţă: „La sfârşitul lunii august, 9 din 10 cazuri de COVID-19 vor fi cu tulpina Delta“

Citește și: OMS estimează că persoanele vulnerabile vor avea nevoie anual de vaccin împotriva COVID-19

Citește și: Studiu: în cât timp revine simțul mirosului post-COVID-19

Mitsotakis a anunțat că acei tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani care fac o primă doză de vaccin anti-COVID-19 vor putea primi o recomensă financiară.

„Odată cu prima doză de vaccin, tinerii vor primi un card preplătit în valoare de 150 de euro”, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis într-o şedinţă de guvern, citat de Digi24. „Este o datorie către tineri, un cadou din recunoştinţă, dar şi o invitaţie de revenire la normalitate”.

Estimările guvernului sunt că aproximativ 940.000 de tineri greci care se încadrează în categoria de vârstă mai sus menționată și care au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19 până la finalul anului vor primi recompensa financiară, zisă și „pașaport de libertate”.

Banii pot fi folosiți începând cu 15 iulie, pentru turism și evenimente culturale. Pe lângă acești bani, tinerii pot primit și internet gratuit pe telefon toată luna august.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!