Care sunt semnele care arată ca ești deshidratată

De Adina Radu, pe

Mai mult din 70% din corpul nostru este apă, așa că dacă se strică acest echilibru vor apărea probleme. O dată cu venirea verii, avem nevoie să ne hidratăm constant pentru a compensa apa pierdută prin transpirație.

Deshidratarea este o problemă des întâlnită. Aceasta poate fi extrem de periculoasă, din cauza excesului de sodiu care se poate acumula în țesuturi.

Semne că trebuie să bei apă

  1. Miros neplăcut al respirației și gura uscată

În loc să mănănci o gumă de mestecat, bea un pahar mare de apă. Saliva este un antibacterian natural stimulat de apă. Fără salivă, apar bacteriile ce dau mirosul neplăcut al gurii.

  1. Pofte

De cele mai multe ori corpul nostru nu știe dacă ne este foame sau sete, așa că data viitoare când ai o poftă ciudată bea un pahar de apă și afla dacă îți era foame sau sete.

  1. Dureri musculare

Mușchii noștru, cartilajele și încheieturile sunt 80% apă. E normal să apară dureri când pierzi elementul indispensabil pentru sănătatea lor.

  1. Dureri de cap

Lipsa apei din corp duce la o mai slabă oxigernare a creierului și deci  la dureri intense de cap însoțite de amețeli.

  1. Constipație

Sistemul nostru digestiv are nevoie de apă pentru a digera hrana. Un scaun tare arată că ai nevoie de mai multă apă.

  1. Oboseala

Nu ai nevoie de cafea dimineața, apa este la fel de bună pentru a te trezi. Când ești deshidratată, corpul tău muncește mai mult pentru a asigura funcționarea normală așa că te vei simți mai obosită.

  1. Nu ai nevoie la baie

O rată normală de mers la baie pentru a urina este de 4-7.  Dacă nu urinezi așa de des, bea mai multă apă. O urină închisă la culoare este un semn de deshidratare.

Sursa foto: 123 rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!