Care este cel mai puternic antibiotic natural și la ce te ajută

De Amelia Matei, pe
Turmericul, cunoscut și sub numele de curcuma, este un condiment asiatic cu proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antifungice, antivirale, antibacteriene și anticancerigene, despre care, din păcate, nu se vorbește atât de mult precum ar trebui.

Curcumina, substanța principală din turmeric, cea care îi dă și culoarea, e atent cercetată de zeci de ani de către specialiștii de pretutindeni, spunându-se despre ea că ar fi un adevărat miracol al naturii, cu numeroase beneficii pentru sănătatea umană.

Cu un conținut bogat în minerale și vitamine, turmericul detoxifică ficatul, îmbunătățește funcțiile respiratorii, poate trata infecții minore sau diverse ciuperci ale pielii și poate preveni o multitudine de tipuri de cancer.

Cum se prepară cel mai puternic antibiotic natural

Dacă vrei să te bucuri și tu de beneficiile turmericului, află că în combinație cu miere pură, acesta formează cel mai puternic antibiotic natural cunoscut până în prezent. Tot ce trebuie să faci e să amesteci 100 de grame de miere cu o lingură de turmeric și să câte o linguriță din amestec în fiecare dimineață și seară, timp de o săptămână.

Care sunt efectele imediate

  • Îți întărești sistemul imunitar. Asta înseamnă că ai toate șansele să nu mai răcești în viitorul apropiat.
  • Îți accelerează metabolismul. Cu putin noroc, o dietă echilibrată și niște sport, acest amestec te poate ajuta și la slăbit.
  • Îți ameliorează simptomele bolilor respiratorii. Adaugă o linguriță de amestec în ceai și bea-l încet.
  • Te scapă de durerile articulare. Fiind antiinflamator, turmericul este excelent în bolile articulare, așadar mierea cu turmeric te poate face să te simți mult mai bine.
  • Te scapă de constipație. Mierea cu turmeric este extrem de eficientă și în cazul constipației cronice, îmbunătățind considerabil tranzitul intestinal.

Foto: turmeric/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!