Care este cauza tuturor tipurilor de cancer

De Consuela Stratulat, pe
Cancerul se numără printre cauzele principale de deces din întreaga lume, așa că nu este de mirare că numeroase studii încearcă să stabilească cum apare și cum poate fi prevenit. Află care este motivul pentru care oamenii ajung să sufere de această boală din punctul de vedere al dr. Otto H. Warburg, câștigător al premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină.

Dr. Warburg a descoperit că toate tipurile de cancer apar din cauza acidității prea mari din organism, potrivit healthandhomeremedies.com. PH-ul normal al corpului uman este de aproximativ 7.4, iar cu cât este mai scăzut, cu atât aciditatea este mai mare. Dr. Warburg a investigat metabolismul tumorilor și al celulelor respiratorii și a constatat că celulele canceroase cresc și se dezvoltă foarte bine într-un PH mai mic, datorită producerii de acid lactic și nivelului crescut de dioxid de carbon. El a crezut cu tărie că există o relație directă între PH și oxigen. Un PH ridicat, alcalin, înseamnă o concentrație mai mare de oxigen în celule, iar un PH mai mic semnalează o cantitate mai mică de oxigen.

În 1931, Dr. Warburg a obținut premiul Nobel în Medicină pentru această descoperire importantă. El a susținut că „țesuturile canceroase sunt acide, în timp ce țesuturile sănătoase sunt alcaline”.

În lucrarea sa, Metabolismul Tumorilor, Warburg a demonstrate că „toate formele de cancer sunt caracterizate de două condiții de bază: acidoză și hipoxie (lipsa de oxigen). Lipsa de oxigen și acidoza sunt două fețe ale aceleiași monede: acolo unde există una, există și cealaltă. Toate celulele normale au nevoie de oxigen, dar cele canceroase pot trăi fără oxigen. Privează o celulă de 35% din necesarul de oxigen pentru 48 de ore și poate deveni canceroasă”, susține Warburg.

Dr. Warburg a spus foarte clar faptul că principalul motiv pentru care apare cancerul este lipsa de oxigen care creează o stare acidă în organism. Tot el a observat că celulele canceroase nu au nevoie de oxigen și nu pot supraviețui în stare alcalină.

Sursa foto: 123rf.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!