Când are loc maratonul vaccinării împotriva COVID-19 în București

De Unica.ro, pe
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că în București va avea loc un maraton al vaccinării împotriva COVID-19. 

După Timișoara, maratonul vaccinării împotriva COVID-19 se va desfășura și în municipiul București, precum și în alte orașe din țară, a anunțat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. Medicul militar a mai spus că în cadrul acestui eveniment organizat în Capitală se poate vaccina oricine, indiferent unde are adresa de domiciliu. Nu va fi nevoie de programare, ci doar de buletin. Cel mai probabil va fi folosit vaccinul produs de Pfizer.

„Cu siguranţă este un eveniment care, aşa cum a observat la Timişoara (n.r. până sâmbătă seară, la ora 20:00 fuseseră vaccinate aproape 3.200 de persoane), este aşteptat de multă lume, pentru că realmente sunt persoane care din comoditate nu intră pe platformă să se programeze, sunt persoane care nu se descurcă să intre pe platformă şi atunci cred că flexibilitatea şi adaptabilitatea la situaţia reală trebuie să fie în momentul de faţă extrem de importantă”, a spus Valeriu Gheorghiţă  potrivit news.ro.
Autoritățile speră ca la maratonul vaccinării împotriva COVID-19 din București să fie vaccinate peste 10.000 de persoane. Pentru rapel, se vor organiza evenimente similar, la distanță de trei săptămâni. Persoanele care nu pot participa la maraton pentru a doua doză de vaccin, vor putea merge în centrele de vaccinare care folosesc serul produs de Pfizer.

Când are loc maratonul vaccinării împotriva COVID-19 în București

Maratonul vaccinării împotriva COVID-19 din București va fi organizat în weekendul 7 – 9 mai. Cel mai probabil acesta se va desfășura în două locații: Sala Palatului și Biblioteca Națională.

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la Bucureşti. Foarte probabil, locaţiile vor fi două: la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social şi cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate.”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Citește și: Alina Laufer, fotografie adorabilă cu gemenii ei: „Patru săptămâni de când i-am adus acasă”

Cum se pregătește Kate Middleton să intre în rolul de regină

O femeie refuză să-și radă mustața și să se penseze. Care este motivul

Premiile Oscar 2021: „Nomadland”, cel mai bun film. Lista câștigătorilor

Centre de vaccinare drive-thru

Pentru a accelera campania de vaccinare, autoritățile au hotărât și înființarea unor centre de tip drive-through. Nici aici nu este nevoie de programare, iar serul folosit va fi tot cel de la Pfizer.

„Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare.

Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi. (…) Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport.

În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, anunța în urmă cu câteva zile medicul Valeriu Gheorghiţă.

În municipiul Deva, unde sâmbătă a devenit operaţional primul centru drive thru, au fost vaccinate până acum 600 de persoane.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!