Mai mult de jumătate din bucureștenii de peste 12 ani au primit vaccinul

Ultimul update Joi, 07 octombrie 2021, 10:47

Peste jumătate din populația de peste 12 ani din București este vaccinată, capitala României fiind astfel pe primul loc în topul vaccinării.

Informațiile vin de la preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, care a spus că după București, în topul vaccinării se află Cluj și Sibiu, după cum arată Digi24.

„Acoperirea vaccinală la nivelul Municipiului Bucureşti şi judeţelor”, a spus Gheorghiță, conform Agerpres. „În Bucureşti în momentul de faţă acoperirea vaccinală din populaţia eligibilă de peste 12 ani este de 52,77%, urmat de Cluj cu 47,85% şi Sibiu – 40,96%. Alte 17 judeţe care au rată de acoperire vaccinală între 30 şi 39,9% şi 22 de judeţe care au rată de acoperire vaccinală între 20 şi 30%. Centre de vaccinare la acest moment sunt 655 cu 895 de fluxuri”.

Cererea pentru vaccinare a crescut, astfel încât 88 din cele 246 de centre de vaccinare care aveau activitatea suspendată temporar și-au reluat activitatea.

Citește și: Mesaj dur de la un medic chirurg: „S-a trezit în poporul nostru o dorință arzătoare pentru libertate, doar că se manifestă în dorința de a fi idiot”

Citește și: Un pacient a recunoscut că avea certificat fals de vaccinare înainte de a muri de COVID-19

Citește și: Sunt persoanele vaccinate anti-COVID-19 la fel de contagioase ca cele nevaccinate? Medic: „Nimic nu poate fi mai fals”

Citește și: O femeie de 101 ani din Alba, vaccinată, a învins lupta cu COVID-19

„De asemenea, centrele care au avut programul de lucru redus – 70% dintre ele au revenit la programul normal de 12 ore”, a explicat președintele CNCAV. „Centrele de vaccinare care au avut fluxurile reduse, adică numărul de cabinete reduse aproape 48% dintre ele au revenit la starea iniţială şi-au crescut capacitatea de vaccinare”,

Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre faptul că în cabinetele medicilor de familie au fost imunizate 449.915 de persoane până acum, cele mai multe din mediul rural: „În ceea ce priveşte vaccinarea în cabinetele de medicină de familie, până la acest moment aproximativ 2.893 de cabinete de medicină de familie înregistrează activităţi de vaccinare şi s-au administrat doze care reprezintă vaccinarea a 449.915 persoane majoritatea în medicul rural, 53%. Sunt 153 de spitale publice în care au fost vaccinaţi 9.525 de pacienţi şi 27 spitale private cu 2.326 pacienţi”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!