Țara în care antivacciniștii refuză să primească sânge de la persoanele vaccinate anti-COVID-19, de teamă să nu se „otrăvească”

De Unica.ro, pe

Mai mulți pacienți refuză transfuziile de sânge de la persoanele vaccinate împotriva COVID-19 pe motiv că vor fi „otrăviți”.

Este vorba despre unii pacienți greci, după cum arată Euroactiv. Președintele Asociației Medicilor din Patras, Anna Mastorakou, este cea care a observat această tendință. „Până acum, am văzut pacienți nevaccinați care refuzau să fie intubați, lucru care a dus la multe decese, dar acum avem grupuri care refuză transfuziile”, a spus Mastorakou.

Medicul a mai precizat că este vorba despre o rețea organizată de antivacciniști, nu despre cazuri izolate, cum s-ar putea crede: „Dacă cineva intră în operație sau dorește o transfuzie și aparține grupului antivaccin, solicită să nu fie transfuzat cu sânge de la o persoană vaccinată. Desigur, nu are nicio bază științifică”.

Citește și: Predicții incerte despre pandemie: „Să le spui oamenilor că pandemia va mai dura 2-3 ani este foarte dificil”

Citește și: Studiu: schema completă de vaccinare reduce spitalizările cu 70%

Citește și: Apelul ministrului sănătății către români: „Vaccinați-vă! Sistemul sanitar se pregătește pentru a patra oară”

Citește și: Un fost ofițer CIA, care a numit pandemia „o farsă”, a murit de COVID-19

Refuzul antivacciniștilor de a primi sânge de la persoanele vaccinate apare într-o perioadă în care guvernul grec se confruntă cu un scandal public al certificatelor false de vaccinare, conform Libertatea. Cu o săptămână în urmă, autoritățile au descoperit că într-o localitate de 6.000 de locuitori se administraseră 40.000 de doze, potrivit datelor publice. La puțin timp după, au fost descoperite certificate false în mai multe locuri din Grecia. Televiziunea Open TV arată că unele dintre certificatele false au fost importate din Bulgaria.

Fiecare dintre persoanele implicate în producerea de certificate false de vaccinare vor fi amendate cu 5.000 de euro, potrivit deciziei Guvernului. Datele oficiale arată că Grecia a vaccinat 6,1 milioane de persoane, adică echivalentul a 60% din populație.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!