Un fost ofițer CIA, care a numit pandemia „o farsă”, a murit de COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 01 septembrie 2021, 17:18

Un fost ofițer CIA care susținea că pandemia este „o farsă” a murit de COVID-19 după ce s-a luptat în spital cu boala timp de o lună, conform The Independent.

Este vorba despre Robert David Steele, veteran al infanteriei marine SUA și susținător al mișcării QAnon. Acesta a promovat mai multe teorii ale conspirației, spunând că pandemia de COVID-19 este „o farsă”. Mai mult, el și-a exprimat și părerea anti-vaccin în timpul campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

La începutul lui august, bărbatul a fost internat cu simptome de coronavirus. Analizele ulterioare au relevat că plămânii săi erau grav afectați. Chiar și așa, el continua să spună că virusul este „o păcăleală” și că nu se va vaccina.

„Nu mă voi vaccina, deși am fost testat pozitiv pentru ceea ce se cheamă astăzi «COVID», iar plămânii mei nu mai funcționează”, a explicat Steele în ultima lui postare pe blogul său, în care atașase și o poză cu el și un ventilator pentru respirație, după cum arată Digi24.

Citește și: Ministrul sănătății: 5 copii sunt internați la ATI cu COVID-19, toți din familii nevaccinate

Citește și: O nouă variantă de coronavirus, descoperită în Columbia – ce știm despre varianta Mu

Citește și: Șeful Pfizer crede că va fi nevoie de vaccinare anti-COVID-19 anuală

Citește și: Toate paturile la ATI de la Marius Nasta s-au ocupat cu pacienți COVID-19: „Pacienții care ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe”

El a mai scris: „Vestea bună este că voi supraviețui și voi avea câteva zile libere. Ar trebui să îmi revin în curând. Am trecut printr-o experiență foarte aproape de moarte, asemănătoare cu cea prin care trece întreaga țară”.

Moartea lui Steele a fost confirmată de prietenul lui, Mark Tassi, într-un videoclip postat pe Instagram. Tassi a acuzat administrația spitalului în care a fost internat Steele, spunând că acesta din urmă a început să se simtă mai rău după ce a primit tratament împotriva COVID-19. Tot Tassi a mai spus că medicii au rugat familia lui Steele să îl convingă să accepte un ventilator de respirat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!