Boli de piele care ascund alte afecțiuni

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Vineri, 25 februarie 2022, 12:01
Bolile de piele pot afecta pe oricine, iar uneori pot ascunde alte probleme de sănătate, mult mai grave. Vezi care sunt acestea.

Eczema

Eczema este o inflamație cronică ce cauzează roșeață și mâncărime, iar specialiștii citați de yahoohealth.com susțin că există o legătură între această boală și problemele de somn sau cele articulare. Studiile au arătat că oamenii care suferă de eczemă sunt mai predispuși să aibă probleme cu oasele și să sufere de fracturi. În cazuri grave, eczema este tratată cu steroizi care, în timp, afectează densitatea osoasă și contribuie la apariția fracturilor.

Psoriazis

Psoriazisul este o boală autoimună, în care celulele se înmulțesc prea repede și formează o suprafață lucioasă pe piele. În multe cazuri, apare alături de artrită sau alte boli articulare, dar medicii susțin că multe tratamente pentru această afecțiune a pielii sunt eficiente și pentru cele ale articulațiilor.

Studii recente au găsit și o legătură între psoriazis și bolile de inimă, accidentul vascular sau probleme cu tensiunea. În plus, oamenii care au această boală au un risc mai mare de a fi fumători, consumatori de alcool și să sufere de depresie și anxietate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!