7 lucruri care te îngrașă, dar care n-au legătura cu mâncarea

De Adina Radu, pe
Când vine vorba de îngrășare există foarte multe mituri. Unul dintre ele spune că singura modalitate prin care te poți îngrășa este mâncatul excesiv și lipsa mișcării. Desigur, asta e o modalitate prin care te poți îngrășa, dar există și multe alte motive prin care te poți îngrășa și care nu au nicio legătură cu mâncarea.

Organismul nostru trece prin numeroase schimbări, de la naștere până la pubertate, prima menstruație, adolescență, sarcină, menopauză etc, deci este firesc ca greutatea noastră să flucteze. De cele mai multe ori, chiar nu îți poți controla greutatea.

Trebuie să îți aduci aminte că greutatea ta este doar un număr și că sănătatea ta este cea mai importantă.

Oare de ce te-ai îngrășat în ultima perioadă? Să fie unul dintre motivele de mai jos?

  1. Ai schimbat pastilele contraceptive

Unele pastile contraceptive, cele care nu ți se potrivesc ca dozaj îți pot afecta greutatea. Această fluctuație nu ar trebui să fie prea mare și ar trebui să te trimită la medicul tău ginecolog.

  1. Ti-ai schimbat programul

Poate ai început să te trezești mai devreme sau ai început să te culci foarte târziu. Orice schimbare de acest tip îți afectează greutatea. Care este partea bună? Organismul tău se va adapta la noile condiții și va regla greutatea.

  1. Ai schimbat felul în care faci sport

Ciudat, nu? Sportul ar trebui să te ajute să scapi de kilograme, nu să te ajute să le pui. Când organismul tău trece prin situații de stres eliberează cortizol pentru a transforma aminoacizii din ficatul tău în glucoză pe care o transformă în grăsime abdominală. Așa că nu te speria dacă organismul tău va percepe ca o situație stresantă noua ta rutina de la sală. Totul se va regla în timp și vei scăpa de excesul de greutate.

  1. Suferi de constipație

Deshidratarea, mâncarea proastă, alimentația săracă în fibre pot duce la constipație. Ar trebui să ai scaun cel puțin o dată pe zi. De ce ești mai grea? Cari cu tine, în colon o greutate suplimentară. Ai grijă de sistemul tău digestiv pentru o greutate ideală.

  1. Nu îți hrănești organismul

Pur și simplu organismul tău nu primește nutrienții de care are nevoie, așa că începe să stocheze din puținul pe care îl primește și așa ajungi să te îngrași. Mănâncă mai multe fructe și legume sau, la îndrumarea medicului ia niște multivitamine și multiminerale.

  1. Ești la ovulație

Când organismul tău se pregătește să producă ovulația lunară vei simți efectele acestui fenomen. Balonarea și retenția de apă sunt cele mai frecvente simptome. Te vei simți un pic mai greoaie, dar nu ar trebui să îți faci griji, greutatea ta va reveni la normal în scurt timp.

  1. Îmbătrânești

Metabolismul unei persoane devine din ce în ce mai lent pe măsură ce înaintează în vârstă. Pur și simplu, o dată cu vârsta va fi din ce în ce mai greu să slăbești, chiar dacă ai un regim de viață sănătos.

Sursa foto 123rf

Citește și Te-ai îngrășat și ești mai nervoasă zilele acestea? Iată ce se petrece cu tine!

Citește și Vitamine pentru îngrășat: Ce să consumi ca să iei în greutate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!