10 alimente pe care nu ar trebui să le consumi înainte de culcare

De Adina Radu, pe Ultimul update Vineri, 25 martie 2022, 12:58
Statisticile arată că tot mai mulți oameni dorm mai puțin de șase ore pe noapte, ceea ce poate duce, pe termen lung la probleme de sănătate cum ar fi insomnia sau bolile cardiovasculare. Pentru a avea un somn bun trebuie să avem o dietă corespunzătoare. Verifică ce alimente ar trebui să eviți înainte de culcare.

Alcoolul

Contrar a ce se spune în popor, alcoolul nu este recomandat înainte de culcare. 1 – 2 pahare te pot face să te simți amețit, dar asta nu înseamnă că alcoolul poate induce somnul, pentru că peste 2 – 3 ore te vei trezi. În plus alcoolul ne face să sforăim.

Înghețată

În primul rând, înghețata conține grăsimi. Aceste grăsimi nu pot fi digerate într-un timp foarte scurt ceea ce ne face să avem o noapte albă. În al doilea rând înghețata conține glucide, ceea ce ne va da energie și nu ne va lăsa să dormim.

Paste

Știm cu toții cât de repede se face o porție de paste. Pare a fi alegerea ideală pentru o masă târzie. Sosul de roșii, uleiul, cașcavalul sau smântâna sunt bogate în calorii și se pot depunde în jurul taliei. Pastele sunt bogate în carbohidrați care, în afara faptului că ne dau prea multă energie înainte de culcare, se transformă direct în grăsimi dacă nu sunt arse prin activitate fizică.

Ciocolată neagră

Cel mai sănătos desert nu trebuie consumat înainte de culcare. Este bogat în cafeină și teobromină, ambele având efect excitant asupra sistemului nervos.

Pizza

Unul dintre cele mai iubite alimente este contraindicat înainte de culcare. Sosul de roșii și combinația de carne și cașcaval duc la creșterea acidității din stomac (reflux și/sau arsuri) ceea ce ne fac să avem insomnii.

Carnea roșie

Acest tip de carne este foarte sănătos dacă este consumat în prima parte a zilei. Din cauza conținutului mare de proteine și grăsimi, organismul este obligat să aibă un proces de digestie mai complex ceea ce duce la distruge ciclul natural al somnului. Corpul uman are nevoie de foarte multă energie pentru a procesa proteinele.

Cafeaua

Dacă nu vrei să dormi într-o noapte, cafeaua te poate ține treaz. Cafeina stimulează sistemul nervos și nu ar trebui folosită după ora 17.

Mâncarea prăjită

Cartofii prăjiți, burgerii, cârnații conțin foarte multe grăsimi și necesită mult timp pentru a fi digerați. Dacă alegeți să consumați acest tip de alimente înainte de culcare riscați crampe abdominale și reflux gastric care nu vă vor lăsa să dormiți.

Țelina

Deși este un aliment sănătos și este folosit chiar în dietele de slăbit, țelina este diuretic. Asta înseamnă că va trebui să vă treziți de mai multe ori în timpul nopții pentru a merge la toaletă.

Mâncarea chinezească

În afara faptului că mâncarea de acest tip este bogată în grăsimi și condimente, există și aspectul conținutului de monoglutamat de sodiu, un stimulant asemenea cafeinei.

Citește și 5 alimente care contribuie la frumuseţea ta

Citește și 5 alimente pentru un somn mai bun

Sursa foto 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!