Secretul relaţiilor longevive: somnul fără haine

De Andreea Catrina, pe

Rezultatele unui studiu recent, realizat în Marea Britanie, arată că partenerii care dorm dezbrăcaţi sunt mai fericiţi în relaţia de cuplu, iar asta îi ajută să reziste mai mult timp împreună.
Se pare că somnul fără haine ajută mai mult la relaxare, este mai confortabil şi îi apropie mai mult pe parteneri, la nivel emoţional. Totodată, această practică este benefică şi pentru viaţa intimă a cuplului, deoarece sporeşte şansele ca relaţiile de cuplu să devină mai dese.

Explicaţia din spatele tuturor acestor lucruri stă în faptul că dormitul nud alături de partener stimulează producţia de oxitocină, hormonul fericirii şi al ataşamentului. Tocmai de aceea, rezultatele studiului britanic demonstrează şi că partenerii care dorm dezbrăcaţi au şanse să reziste mai mult timp împreună.

Pijamalele cu ursuleţi şi şosetele, inamicii pasiunii
În urma mai multor sondaje de opinie, care au avut ca temă nemulţumirile partenerilor în cuplu, şi care au fost realizate pe persoane de vârstă adultă, din diferite părţi ale lumii, s-a remarcat faptul că femeile urăsc ca partenerii lor să doarmă cu şosete în picioare, iar bărbaţii sunt la rândul lor nemulţumiţi de alegerile vestimentare puerile ale partenerelor, în pat.

Toate aceste detalii, aparent insignifiante, degradează în timp relaţia de cuplu.

Poziţiile de somn în cuplu… se învaţă

Psihologul britanic Corinne Sweet a declarat, într-un interviu pentru cotidianul The Telegraph, că poziţiile de somn în cuplu se învaţă. „Explicaţia stă în faptul că fiecare dintre noi avem anumite preferinţe pentru diverse poziţii de somn, încă din copilărie. Însă atunci când ajungem într-o relaţie stabilă şi începem să dormim alături de un partener, trebuie să ne adaptăm poziţiile de somn la poziţiile sale şi trebuie să ne formăm împreună un nou ritual al somnului”.

Experimentaţi!

Nu există nicio regulă generală care să se aplice cu succes tuturor cuplurilor. Însă somnul alături de partener poate fi o activitate care să vă apropie şi mai mult, dacă vă faceţi singuri propriile reguli. Iar dacă tot ajungeţi până în acest punct, încercaţi pe cât posibil să experimentaţi…
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!