7 cele mai importante beneficii ale sexului

De DinDragoste.unica.ro pe
Sex

Cu toţii definim sexul ca pe ceva plăcut. O aventură nemaipomenită care ne poartă de fiecare dată mai aproape de persoana iubită şi care ne duce pe culmile plăcerii. Ceea ce băgăm mai puţin în seamă însă în ceea ce priveşte activitatea sexuală, sunt beneficiile pe care aceasta le aduce organismului, atât mentale cât şi fizice.
O viaţă sexuală sănătoasă pentru un cuplu înseamnă că o facem de cel puţin trei, patru ori pe săptămână. Înainte de toate însă, sexul ne aduce şi alte beneficii decât plăcerea. Ei bine, în acest articol vom discuta despre ele în amanunt.

Sexul îmbunătăţeşte sistemul imunitar

Oamenii de ştiinţă au reuşit să coreleze activitatea sexuală regulată cu un nivel ridicat de anticorpi, în special cel al imunoglobinei A, responsabilă în primul rând pentru lupta cu răcelile şi infecţiile. Concluzia? Sexul te poate ajuta să ai o viaţă mai sănătoasă. Evident, ai şi varianta mărului zilnic dar, alegerea nu pare la fel de plăcută, nu-i aşa?

Sexul te scapă de stres

Eşti prea stresată? Ai atâtea probleme pe cap încât nu crezi că le vei putea face faţă? Iată o soluţie simplă de a te destinde: sexul. Şi chiar dacă tensiunea arterială ar putea creşte în timpul actului, o viaţă sexuală normală şi regulată este dovedit ca un factor important în menţinerea sănătăţii sistemului circulator.

Sexul este bun pentru sănătatea inimii

Un atac de cord în timpul unei partide de sex este doar un scenariu de film melodramatic. Pentru că în realitate, şansele să se întâmple aşa ceva sunt aproape zero. Sexul este foarte benefic pentru sănătatea inimii, cei care îl practică de cel puţin două ori pe săptămână având şanse de două ori mai mici de a dezvolta afecţiuni cardiace decât cei care nu fac sex regulat sau deloc.

Sexul este un analgezic şi calmant natural

Crezi sau nu, hormonii pe care creierul îi produce în timpul sexului au calitatea de a calma întregul organism şi de a reduce durerile, în special pe cele de cap. Mai mult, sexul ajută şi la vindecarea unor răni, în special la persoanele care suferă de diabet.

Citeşte mai multe pe Dindragoste.unica.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro