Legătura dintre dispoziţie şi sexualitate: Cum faci să-ţi vină cheful de iubire

De Adina Radu, pe

La orice început de relaţie, când sunteţi amândoi foarte îndrăgostiţi, cu greu vă mai puteaţi gândi la altceva în afară de sex. Cu timpul, însă, dorinţa scade şi dispoziţia se schimbă. Fluturii din stomac te părăsesc şi revii la „normal”, însă normalitatea poate însemna şi o scădere a libidoului.
Odată cu înaintarea în vârstă ai din ce în ce mai multe responsabilităţi: serviciul, viaţa personală, viaţa de cuplu, copiii sau chiar nepoţii, iar dacă nu reuşeşti să găseşti un echilibru între toate aceste aspecte, stresul începe să-şi pună amprenta pe sexualitatea ta.
Iată ce ai putea face, pentru a-ţi aduce libido-ul, din nou, la un nivel ridicat şi pentru a te reconecta cu iubitul sau soţul, din punct de vedere sexual:

Termină treburile casei

Te-ai putea gândi că dacă îţi vezi de treburi mai degrabă ţi-ar pieri cheful de sex, însă un studiu a arătat că nu este chiar aşa. Cu cât temini mai multe lucruri de făcut prin casă, cu atât eşti mai liberă să te gândeşti la plăcerea ce urmează.

Mergi la sală sau ieşi la jogging

Cu cât te simţi mai bine în pielea ta, cu atât vei vrea mai mult să arzi calorii într-un mod cât mai sexy cu partenerul tău. Sportul te face să te simţi mai sănătoasă, dar şi mai vioaie, în plus vei arăta şi mai bine.

Strânge-l în braţe

Ţine-ţi iubitul strâns în braţe pentru mai mult de treizeci de secunde. În acest timp, în organismul tău va fi eliberată oxitocină, hormonul care te face să te simţi mai conectată şi mai excitată. De asemenea, cât timp îl ţii în braţe, inhalează puternic de câteva ori, dacă îţi place mirosul corpului său – şi celor mai multe femei le place, din motive biologice – ce va funcţiona ca un afrodisiac pentru tine.
Citeşte şi Dragoste: Cât de important este mirosul într-o relaţie

Masturbează-te

Masturbarea este un act sexual foarte sănătos, care îţi va stârni interesul de sex mai uşor. Chiar dacă nu ai neapărat chef să te autosatisfaci, tot ai putea face asta, aşa cum zice şi vorba aceea, „pofta vine mâncând”.
Foto:Shutterstock

Indiciul zilei de astăzi, 26 iulie, este: naturalete.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro