Ce spun animalele despre caracterul oamenilor

De Flavia Jurca pe

Câteva clişee şi traduceri

Bărbaţii cu pisici sunt parteneri extraordinari – Pisicile sunt animale independente şi capricioase care privesc oamenii cu condescendenţă. Orice bărbat care umblă în tot oraşul să găsească o zgardă antipurici roz nu se va supăra să aştepte ore în şir până te hotărăşti tu care dintre cele 300 de perechi de pantofi probate vine acasă cu tine. Pe de altă parte, un astfel de bărbat are mari şanse să fie gay!

Bătrânii singuri au papagali şi/sau pechinezi – Papagalul nu se irită şi nu zbiară dacă îi povesteşti aceeaşi scenă din Al Doilea Răyboi Mondial la nesfârşit, iar pechinezul este maevrabil datorită dimensiunilor mici, dar în acelaşi timp îndeplineşte şi rolul unui câine „cu drepturi depline”: îşi obligă stăpânul la activitate fizică şi socializare.

Nu eşti cocalar adevărat dacă nu ai un câine agresiv
– Se preferă rasele extrem de puternice şi cu tendinţe agresive, echivalentul canin al maşinilor „tunate”. Este mai uşor să înrăieşti un animal decât să îl dresezi, la fel cum e mai uşor să distrugi decât să creezi.

Mini-căţelul în braţele fetei de bani gata – Are dimensiunile şi aspectul unei poşete, dar atrage de n ori mai multă atenţie şi conferă o latură umană şi responsabilă chiar şi celor care nu o au. Paris Hilton e de neimaginat azi fără Tinkerbell, dar ce nu se ştie e că Paris nu are grijă de câine, ci are o persoană special angajată în acest scop.

Femeile preferă, statistic, pisicile, iar bărbaţii – câinii – Nevoia noastră a de antropomorfiza lumea din jur a creat acest stereotip, dar nu există nicio bază reală a lui. Se pot găsi asemănări între pisici şi femei, la fel cum se pot găsi şi asemănări între câini şi bărbaţi, atunci când vine vorba de comportamente, dar se ştie bine că ne asociem cu persoane care ne completează, nu care ne dublează felul propriu de a fi.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2