Atractia sexuala si simtul mirosului

De Stela Moisescu, pe

Cum ai reactiona daca ti-as spune ca unul dintre motivele pentru care tu si iubitul tau v-ati indragostit unul de celalalt (pe langa ochii lui frumosi, vocea calda si glumele care te fac sa razi) este ca ati trecut testul mirosului? Este adevarat, atunci cand facem cunostinta cu o persoana de sex opus, unul dintre primele lucruri care ne strabate inconstientul este mirosul pe care il percepem de la celalalt. Implicit si noi femeile avem un miros specific care poate fi pe placul barbatului pe care incercam sa-l cucerim, sau nu. Atractia sexuala, chimia dintre voi doi nu este altceva decat rezultatul potrivirii voastre pe plan…olfactiv.
Mirosul natural bate orice parfum
Teoria simtului olfactiv care stabilieste sau nu o atractie este amplu prezentata de autoarea Janet L. Hopson in cartea „Semnalele olfactive-limbajul mut al sexului”. Ea crede ca pe langa „surogatele sexuale” (mirosuri de tipul deodorantului, parfumului sau sapunului obisnuit) exista adevarate arme sexuale de atractie, adica acele mirosuri care sunt independente de surogatele sexuale, cele pe care le emanam natural si pe care le percepem inconstient. Hopson denumeste aceste puternice semnale de natura sexuala, sexoni. Cu alte cuvinte sintagma ”fiecare om are mirosul sau distinct” reprezinta cheia aici. Femeile emana acest miros cu tot corpul: la subrat, sani, zona intima si chiar pielea fetei. Nu ai remarcat, atunci cand te apropii sa pupi pe cineva pe obraz (chit ca e femeie sau barbat), un miros specific? In acel moment persoana respectiva poate sa te atraga sexual sau nu, totul depinde de senzatia pe care o resimte subcontientul tau la miros. Si ca sa te coving e de ajuns sa iti dau un exemplu. Sigur ti s-a intamplat ca atunci cand te afli intr-un moment incins cu iubitul sa ai impresia ca acolo jos s-a instalat un miros ciudat. Iar cand i-ai spus si lui rusinata, el s-a uitat mirat la tine si a raspuns promt ca lui ii place mult cum mirosi. Asta pentru ca in acel moment tu emani sexualitate pe care el o gaseste mai mult decat atractiva.
Feromoni- ingredientul secret al parfumurilor
Miresmele pe care si tu si iubitul tau le emanati si care influenteaza atractia sexuala se numesc feromoni. Feromonii, conform cartii ”Sex- tips and tonics to spice it up” scrisa de Aliza Baron Cohen, sunt chimicale produse de organismul nostru care ne excita si atrag persoanele de sex opus. Noi femeile eliberam feromoni atunci cand ne place un barbat, iar el, cand simte acel miros emanat (contient sau inconstient), va elibera la randul sau feromoni. Si astfel atractia sexuala s-a produs. Feromonii sunt un indicator foarte bun al statutului nostru sexual, al starii emotionale, dar si al puterii fizice, mai sustine autoarea. Femeile percep constient feromonii mai bine decat barbatii. In total aproximativ jumatate din oameni pot simti prezenta feromonilor, insa e valabil petru toti ca feromonii ne afecteaza, constient sau nu, si influenteaza multi hormoni sexuali din organism. Tocmai datorita acestui fapt, producatorii de parfumerie adauga feromoni produselor lor, in speranta ca efectul subliminal al lor (acela de a stabili o atractie sexuala) va creste vanzarile parfumului respectiv, explica autoarea Aliza Baron Cohen.
La o simpla cautare pe Google a cuvantului ”feromoni” vei gasi o sumedenie de producatori care se lauda cu parfumurile ce au in compozitie feromoni si care iti promit ca vei fi irezistibila. Nu ramane decat sa incerci un astfel de parfum, n-are ce sa-ti strice… si poate te alegi cu o noua cucerire!

Cum ai reactiona daca ti-as spune ca unul dintre motivele pentru care tu si iubitul tau v-ati indragostit unul de celalalt (pe langa ochii lui frumosi, vocea calda si glumele care te fac sa razi) este ca ati trecut testul mirosului? Este adevarat, atunci cand facem cunostinta cu o persoana de sex opus, unul dintre primele lucruri care ne strabate inconstientul este mirosul pe care il percepem de la celalalt. Implicit si noi femeile avem un miros specific care poate fi pe placul barbatului pe care incercam sa-l cucerim, sau nu. Atractia sexuala, chimia dintre voi doi nu este altceva decat rezultatul potrivirii voastre pe plan…olfactiv.

Mirosul natural bate orice parfum

Teoria simtului olfactiv care stabilieste sau nu o atractie este amplu prezentata de autoarea Janet L. Hopson in cartea „Semnalele olfactive-limbajul mut al sexului”. Ea crede ca pe langa „surogatele sexuale” (mirosuri de tipul deodorantului, parfumului sau sapunului obisnuit) exista adevarate arme sexuale de atractie, adica acele mirosuri care sunt independente de surogatele sexuale, cele pe care le emanam natural si pe care le percepem inconstient. Hopson denumeste aceste puternice semnale de natura sexuala, sexoni. Cu alte cuvinte sintagma “fiecare om are mirosul sau distinct” reprezinta cheia aici. Femeile emana acest miros cu tot corpul: la subrat, sani, zona intima si chiar pielea fetei. Nu ai remarcat, atunci cand te apropii sa pupi pe cineva pe obraz (chit ca e femeie sau barbat), un miros specific? In acel moment persoana respectiva poate sa te atraga sexual sau nu, totul depinde de senzatia pe care o resimte subcontientul tau la miros. Si ca sa te coving e de ajuns sa iti dau un exemplu. Sigur ti s-a intamplat ca atunci cand te afli intr-un moment incins cu iubitul sa ai impresia ca acolo jos s-a instalat un miros ciudat. Iar cand i-ai spus si lui rusinata, el s-a uitat mirat la tine si a raspuns promt ca lui ii place mult cum mirosi. Asta pentru ca in acel moment tu emani sexualitate pe care el o gaseste mai mult decat atractiva.

 

Feromoni- ingredientul secret al parfumurilor

Miresmele pe care si tu si iubitul tau le emanati si care influenteaza atractia sexuala se numesc feromoni. Feromonii, conform cartii “Sex- tips and tonics to spice it up” scrisa de Aliza Baron Cohen, sunt chimicale produse de organismul nostru care ne excita si atrag persoanele de sex opus. Noi femeile eliberam feromoni atunci cand ne place un barbat, iar el, cand simte acel miros emanat (contient sau inconstient), va elibera la randul sau feromoni. Si astfel atractia sexuala s-a produs. Feromonii sunt un indicator foarte bun al statutului nostru sexual, al starii emotionale, dar si al puterii fizice, mai sustine autoarea. Femeile percep constient feromonii mai bine decat barbatii. In total aproximativ jumatate din oameni pot simti prezenta feromonilor, insa e valabil petru toti ca feromonii ne afecteaza, constient sau nu, si influenteaza multi hormoni sexuali din organism. Tocmai datorita acestui fapt, producatorii de parfumerie adauga feromoni produselor lor, in speranta ca efectul subliminal al lor (acela de a stabili o atractie sexuala) va creste vanzarile parfumului respectiv, explica autoarea Aliza Baron Cohen.
La o simpla cautare pe Google a cuvantului “feromoni” vei gasi o sumedenie de producatori care se lauda cu parfumurile ce au in compozitie feromoni si care iti promit ca vei fi irezistibila. Nu ramane decat sa incerci un astfel de parfum, n-are ce sa-ti strice… si poate te alegi cu o noua cucerire!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!