O femeie din Iași a ajuns la spital din cauza unor suplimente alimentare. La ce să fii atentă când iei astfel de pastile

De Unica.ro pe 21 august 2018

O femeie din Iași a ajuns la spital după ce și-a administrat, fără a consulta medicul, suplimente alimentare pentru combaterea cârceilor. În vârstă de 78 de ani, femeia lua mai multe tratamente pentru bolile cronice de care suferea, iar acestea, combinate cu suplimentul anti cârcei, au dus la apariția de efecte secundare – pacienta mi își mai putea mișca mâinile și picioarele.

Bătrâna a ajuns la spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, fiind adusă de familie. Pe lângă faptul că nu își putea mișca membrele, ea avea și pulsul foarte mic. Medicii au stabilit că suferea de hiperpotasemie, adică o concentrație de potasiu foarte mare în sânge, ceea ce îi putea pune viața în pericol pentru că afectează funcționarea inimii.

„Pacienta era cunoscută cu boală cronică de rinichi şi diabet zaharat, având o schemă de medicaţie încărcată, fiind vorba despre 11 comprimate. Toată combinaţia de medicamente şi suplimente a dus la apariţia acestei complicaţii. Sfatul nostru este ca pacienţii care se ştiu cu boli cronice, cum a fost în acest caz, de rinichi sau cu diabet zaharat, să consulte medicii curanţi care îi au în evidenţă. Mai ales atunci când doresc să ia suplimente alimentare, pentru că acestea pot conţine anumite substanţe, în cazul de faţă potasiu, care în combinaţie cu medicamente să ducă la complicaţii ameninţătoare de viaţă”, a declarat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog, pentru Ziarul de Iași.

Publicația mai precizează că administrarea de suplimente alimentare la pacienții cu boli cronice trebuie făcută numai cu acordul medicului curant.

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite