Mușcăturile de animale pot cauza infecții grave sau chiar decesul

Muşcătură de animal. O mușcătură de animal este o rană, de obicei, cu lacerații, cauzată de dinții unui animal domestic sau sălbatic. O mușcătură de animal duce, de obicei, la gaură în piele, dar include, de asemenea, contuzia de la presiunea excesivă a muscăturii asupra țesutului corpului. Uneori,  contuziile pot avea loc fără ca pielea să fie afectată.

Mușcăturile de animale conduc adesea la infecții grave, fracturi, și chiar la deces, pentru că acestea sunt de la bun început plăgi contaminate prin introducerea în organism odată cu saliva animalului, a unor germeni ce pot genera boli infecțioase grave (turbare – rabie, febra zgârieturii, spirochetoza ictero-hemoragică, febra mușcăturii de șobolan, hepatita B, tetanosul,  etc). Acestea nu includ numai leziuni de la dinții de reptile, mamifere, ci și de la pești  și amfibieni. Artropodele pot, de asemenea, mușca și lăsa leziuni. Mușcăturile pot fi provocate sau neprovocate.

Este foarte important ca plaga să fie imediat spălată si dezinfectată, apoi acoperită cu pansament steril, sau este obligatorie spălarea rănii măcar cu apă și săpun pentru a îndepărta saliva animalului.

Citește mai departe în Dicționarul medical.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Stiri pe scurt

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT!
"Cum să arăți superb vara asta":
14 pagini cu trucuri de la vedete și specialiști despre sport, diete și frumusețe

Vă recomandăm: