Toamnă/iarnă 2009/2010 – culori şi imprimeuri

De Andra Pecingina, pe

Toamna aceasta ne aduce în prim plan sugestiile designerilor pentru garderobă de sezon. Unica.ro te ţine la curent cu noutăţile în materie de culori şi imprimeuri pentru acest sezon.
Negrul este nuanţa de bază în majoritatea colecţiilor dinsezonului de toamnă iarnă 2009 2010, deoarece potenţează temele de inspiraţie alese de designeri. Însă nu trebuie să ai o garderobă complet negru pentru acest anotimp, rămân în vogă şi imprimeurile florale ample în culorile trandafirilor: roz fuchsia, roş aprins, nuanţe de pământ: ocru, teracotta, galben miere, şi altele puternice: violet, oliv, albastru închis.
În toamna 2009 vom regăsi un trend major: penele. Aplicaţiile din pene apar pe rochii de cocktail, rochii de seară, bluze şi chiar încălţăminte la Givenchy în Paris, Ralph Lauren în New York şi Giambattista valli la Milano. Colecţia acestuia aduce în prim plan penele de păun aplicate pe jachete, bluze şi fuste, dar a folosit şi imprimeul păun pe materiale.
Toamnă/iarnă 2009/2010 - culori şi imprimeuri
Imprimeurile florale pentru iarnă revin ca o obsesie pentru unii designeri şidevin saturate, îndrăzneţe şi luminoase. Oscar de la Renta aduce imprimeuri florale pe rochii de gală şi casa de modă Erdem pe rochii de cocktail rafinate.
Toamnă/iarnă 2009/2010 - culori şi imprimeuri
Nuanţele metalice şi metalizate revin din anii ’80. Sclipiri argintii pe fond negru la Balmain şi Gucci, polka dots gri lucios pe fond negru la Luella, albastru metalizat la Stella McCartney şi Marc Jacobs, galben miere satinat la Christian Dior şi gri perlat la Carolina Herrera.
Toamnă/iarnă 2009/2010 - culori şi imprimeuri 
Verdele apare pe podium mai des decât orice altă culoare pentru toamnă. La New York,  Marc Jacobs Thakoon folosesc nuanţe incredibile de verde crud, oliv sau metalic pentru creaţiile lor. Chanel  aduce pe podium verde elegant pentru deux-pieces din stofă de lână – emblema casei de modă, iar Prada creează look-uri austere perfecte pentru viaţa la ţară, unde verdele completează nuanţele de pământ ce domină colecţia. Verdele pare a fi nuanţa toamnei pentru poşete la Marc Jacobs, Louis Vuitton, Chanel, Hermès şi Chloé.
Toamnă/iarnă 2009/2010 - culori şi imprimeuri
Este din nou timpul să reevaluăm imprimeul leopard, care pentru noul anotimp este inclus în colecţiile Oscar de la Renta, Blumarine şi Roberto Cavalli. Fie că este un imprimeu real sau artificial, creat prin tehnici speciale, aplicat unor designuri conservatoare sau senzuale, imaginea generală nu este niciodată lipsită de gust sau vulgară. Cel mai simplu mod de a îl include în garderoba ta este prin accesorii: poşeta, încălţămintea sau o eşarfă fluidă cu imprimeu leopard îţi vor asigura o apariţie chic.
Toamnă/iarnă 2009/2010 - culori şi imprimeuri
În această toamnă se vor purta paietele în timpul zilei, aceste aplicaţii sunt introduse în ţinutele urbane pentru a complimenta croieli rigide sau materiale grele. Lanvin şi Stella McCartney au cusut paiete pe rochii de cocktail, jachete de zi cu glugă sau un bolero menit a aduce strălucire unei ţinute gri din lână şi bumbac. Paietele apar în diverse forme şi în colecţiile  semnate Nina Ricci, Rodarte sau Thakoon.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!