Te privesc cu dragoste

De Unica.ro, pe

Se spune ca dragostea este oarba. Dar cum sa crezi asta, cand totul incepe de la o privire?
Te privesc cu dragosteSe spune ca dragostea este oarba. Dar cum sa crezi asta, cand totul incepe de la o privire? Si cand tot mai multe relatii se sfarsesc cu trista replica „tu nu ma mai privesti deloc”. Cat mai conteaza o privire indragostita?

Tu il privesti adanc in ochi. El se pierde in privirea ta. Este un moment in care va simtiti puternic legati si in care, fara a fi nevoie de vorbe, reusiti sa va comunicati sentimentele si dorintele. Ritualul privirilor indragostite inseamna dezvaluirea sentimentelor, apropiere si tot mai multa intimitate.O privire aduce confirmari, promisiuni, salvari, bucurii, te ajuta sa te iubesti si sa te intelegi mai bine.
In opera „Fenomenul erotic”, Jean Luc Marion scria: „Dragostea celuilalt ne salveaza de la ura de sine, este cea care ne face sa devenim mai deschisi si sa ne iubim propria persoana”. Chiar si tanarul Werther al lui Goethe exclama: „Cat de mult ma ador de cand ea ma iubeste!”
Psihoterapeutul Catherine Serrurier mai scoate in evidenta un aspect: „o privire indragostita confirma identitatea sexuala”, spune ea. „Este un element care ajuta la constituirea personalitatii sexuale. Adolescentilor, de exemplu, o astfel de privire, venita din partea sexului opus, le permite sa-si inteleaga si sa-si asume mai bine identitatea de femeie sau pe cea de barbat. O privire indragostita incurajeaza o tanara femeie sa fie mai feminina si sa-si dezvolte feminitatea. Barbatii, de asemenea: se schimba considerabil si au mai multa incredere in ei.”
Privirea indragostita te ajuta sa-ti invingi demonii interiori: iti linisteste indoielile, iti ingroapa incertitudinile, scoate la iveala forta ta interioara si te incarca cu puterea de a explora si vedea lumea inconjuratoare fara teama..

TEXT: Adina Branciulescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!