Stilul controversat al Rihannei

De Andra Pecingina pe

Stilul vestimentar al Rihannei este îndelung discutat în reviste, pe forumuri de modă, şi chiar în emisiuni televizate. Criticii s-au pus de acord: Rihanna are stil, flerul ei în modă este de neegalat… sau stilista ei îşi merită toţi banii!
Hainele de designer pe care le preferă în ultimul timp sunt semnate Vivienne Westwood, Balmain, Martin Margiela şi i-au creat o imagine de divă potrivită pentru ultimul ei album „Good Girl Gone Bad”. Rihanna poartă rochii mini, culori puternice, tunsori extravagante. Chiar şi ultima ei coafură punk este apreciată de toată lumea. Cântăreaţa şi-a ras parţial părul şi îşi afişează cu mândrie noua tunsoare în New York, asta înainte să devină blondă.

Schimbările de look şi tatuajele artistei au ajutat-o să îşi contureze un stil inconfundabil printre vedetele americane. Rihanna are nu mai puţin de 10 tatuaje: semnul zodiacal Peşti pe gât, după urechea dreaptă, cheia Sol şi o notă muzicală pe piciorul drept, o ploaie de stele pe spate şi ceafă, plus încă câteva mai mici pe restul corpului.

La începutul carierei Rihanna a ţinut să păstreze stilul vestimentar apropiat de originile ei: Bahamas. La vârsta de 19 ani purta imprimeuri florale mari, culori calde: roşu, galben, şi a fost fotografiată chiar într-un bikini şi un sarong. Look-ul de sirenă de la tropice a fost părăsit în ultimii ani pentru cel de „rock chick”: mult negru, tocuri impunătoare şi croieli futuriste. Accesoriile alese de Rihanna au completat mereu imaginea de fată rea: încălţăminte cu ţinte, poşete elaborate, bijuterii declarative.

Zâmbetul strălucitor al cântăreţei este semnătura ei la orice eveniment, şi asta îi asigură o apariţie uimitoare. Stilul abordat de Rihanna în ultima vreme este menit să şocheze, însă nu se apropie de excentricitatea preferată de Lady Gaga. Semnătura de stil a Rihannei include mai nou blazerul cu umeri supradimensionaţi, rochiile mini fără bretele, cizme foarte înalte. Faptul că este deja un „fashion icon” a devenit evident o dată cu apariţia ei pe coperta ediţiei din septembrie a revistei Vogue Italia.

Dantela neagră, machiajul retro şi colierul imens de perle purtate la premiera londoneză a ultimului film semnat Tarantino, „Inglorious Basterds”, i-au oferit Rihannei un look foarte feminin. Ea este nelipsită din primul rând la show-urile de modă din cadrul Paris Fashion Week, în compania stilistei sale Mariel Haenn. Rihanna a fost vazută şi fotografiată la prezentările colecţiilor pentru primăvară-vară 2010 Balmain, Hussein Chalayan, Chanel, Jean Paul Gaultier (designerul responsabil pentru costumele de scenă ale altei artiste: Beyonce), Vivienne Westwood.

Urmăreşte evoluţia vestimentară a Rihannei în galeria noastră foto.

Foto: Agerpres, Northfoto, Hepta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro