Săptămâna Modei Haute Couture la Paris

De Andra Pecingina, pe

S-a dat startul încă unei săptămâni dedicate modei, iar de data aceasta centrul atenţiei este vestimentaţia haute couture. Colecţiile marilor case de modă pariziene defilează …
… în intervalul 24 – 28 ianuarie şi noi vă aducem tendinţele în direct de la Paris!

Haute couture sau croitorie creativă şi de lux, vestimentaţia prezentată sub acest nume este realizată manual şi presupune foarte multe ore de muncă, broderii migăloase, materiale unicat şi tipare excepţionale. O creaţie haute couture poate costa câteva zeci de mii, poate şi sute de mii de euro.

Designerii care au încântat în prima zi a evenimentului au fost Alexis Mabille şi Ann Valerie Hash, iar următoarea zi a fost rândul casei de modă Christian Dior să prezinte noua linie haute couture pentru primăvară-vară 2010, semnată de John Galliano.

Cea mai recentă prezentare este cea oferită de copilul rebel al modei, John Galliano. Designerul din spatele colecţiei Christian Dior Haute Couture 2010 nu se dezminte nici de această dată şi aduce o colecţie romantică, rafinată şi luxoasă, atribute esenţiale ale prestigioasei case de modă.

Săptămâna Modei Haute Couture la ParisColecţia aduce detalii preţioase şi excentrice inspirate de echitaţie, unul din stilurile favorite ale lui Galliano, pălării create ca opere de artă şi văluri impresionante din tulle maiestuos.

Dior a prezentat cu mândrie rochii de cocktail cu broderii spectaculoase, rochii de seară în combinaţii cromatice extraordinare.

Nu au lipsit contraste neobişnuite de culori, cum sunt cele dintre ametist şi ciocolatiu, oliv şi albastru-petrol sau culoarea fragilor şi burgundy.

Jachetele au fost realizate impecabil pentru a se asorta jobenurilor extrem de feminine purtate de modele.

Oaspeţii celebri ai acestui show de modă au fost dansatoarea Dita Von Teese, cântăreaţa Kylie Minogue şi ambasadoarea Dior New Look, actriţa franceză Nora Arnezeder şi Paz Vega, protagonista din „Lucia y el Sexo”.

Alexis Mabille a înfăţişat o colecţie în care vestimentaţia aduce grafisme noi şi detalii de contrast care complimentează liniile curate caracteristice stilului său de design. Prezentarea a început cu o rochie în două culori, bine împărţită pe mijloc în negru şi roz, încălţămintea fiind la fel, un pantof negru, unul roz.

Semnătura lui Mabille este funda, detaliu luxuriant care însoţeşte mereu creaţiile sale pentru seară. De data aceasta rochiile de gală sunt însoţite de o trenă aplicată, de jocuri de culoare şi stilul minimalist de croială a decolteului.

Colecţia semnată Ann Valerie Hash a transformat de fapt piese aparţinând unor alţi creatori de modă în vestimentaţie haute couture, aducând astfel un nou concept. Donaţiile unor celebrităţi ca Daphne Guiness, Alber Elbaz (designerul de la Lanvin), Jean Paul Gaultier, actriţa Tilda Swinton sau cântăreţul Pete Doherty capătă prin imaginaţia Annei Valerie Hash o viaţă nouă şi o formă avangardistă.

Artificiile folosite de designer forţează limitele modei, pe măsură ce aceasta transformă un pantof de balet într-o mănuşă sau o rochie într-o pălărioară. Ann Valerie Hash a declarat presei că cele 14 ţinute prezentate în cadrul Săptămânii Modei Haute Couture de la Paris nu sunt menite să fie vândute, ci mai mult un experiment creativ.

Te vom ţine la curent cu noutăţile din prezentările unor case de modă ca Armani Privé, Valentino şi Chanel, ce urmează în programul Săptămânii Modei Haute Couture de la Paris.

Urmăreşte mai jos un clip video în care John Galliano explică rigorile, dar şi bucuriile creative ale modei haute couture!

Foto: Mediafax

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!