(P) Cum să îţi alegi ochelarii în funcţie de forma feţei

De Unica.ro, pe
Venirea sezonului cald nu înseamnă numai o schimbare a stării de spirit sau a hainelor groase cu cele mai subţiri, ci şi integrarea anumitor accesorii pe care le părăsisei în toamnă. Cum ar fi mult iubiţii ochelari de soare, pe care nu îi purtăm numai din raţiuni stilistice, ci şi de sănătate.

Însă de fiecare dată ne punem întrebarea: ce ochelari sunt mai potriviţi pentru noi? Ca să găseşti răspunsul la această întrebare, trebuie să te ghidezi chiar după forma feţei tale şi să îţi alegi perechea potrivită în funcţie de trăsăturile tale. Iată care sunt cele mai importante lucruri după care trebuie să te ghidezi atunci când îţi alegi o pereche de ochelari de soare:

Cum să îţi alegi ochelarii în funcţie de forma feţei

Dacă ai o faţă rotundă sau ovală, atunci este recomandat să porţi ochelari de formă pătrată sau rectangulară. De asemenea, feţelor pătrăţoase li se potrivesc cei cu rame rotunde.

femeie bruneta

Cum îţi alegi ochelarii în funcţie de forma nasului

Pentru persoanele care o au formă mai lată a nasului, cel mai bine se potrivesc ochelarii fără rame ori cu ramă metalică, pentru că aspectul se armonizează mai uşor. Ochelarii cu ramă din plastic nu sunt la fel de recomandaţi. Dacă ai nasul lung, caută o pereche de ochelari cât mai drepţi, cu ramă din plastic şi cu o punte mai joasă. Cei care au formă subţire a nasului sunt favorizaţi, pentru că li se potriveşte orice tip de ochelari. Dacă ai un nas mic, atunci îţi poţi cumpăra ochelari cu ramă metalică şi cu punte cât mai înaltă, care permite expunerea mai accentuată a nasului.

femeie cu palarie

Cum îţi alegi ochelarii în funcţie de aşezarea ochilor

Dacă ochii tăi sunt la o distanţă mică unul faţă de celălalt, asta le va permite o centrare aspectuoasă. În caz contrar, ia-ţi ochelari mai mari, fără rame, sau cu rame din plastic.

Un loc în care poţi găsi ochelari din toate aceste tipuri, fie ei cu formă pătrată, rotundă, din plastic ori metalici, este Lensa.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!