Must have 2010: conturul de buze

De Cristina Popa, pe

Pe lângă buzele nude şi nelipsitul ruj roşu, anul acesta must have pentru cele care vor să fie în pas cu moda şi la capitolul make-up, este conturul de buze contrastant…
…  cu efect de mărire, regăsit în prezentările D&G S/S 2010, Versace S/S 2010 sau Gucci S/S 2010, dar promovat şi de faimoasa Lady Gaga.

Nostalgice ale anilor ’90 sau pur şi simplu doritoarele unor buze cu volum, dar care nu vor să apeleze la opţiunea chirurgicală, au la îndemână o soluţie eficientă şi mult mai ieftină. Unde mai pui că, datorită noului look te vei face remarcată cu uşurinţă şi vei dobândi un plus de încredere în propria persoană.

Primul pas? Pentru că atunci când vrei mai mult volum, creionul de buze este aliatul tău numărul 1, renunţă să iei ca etalon de frumuseţe şi perfecţiune buzele Angelinei Jolie sau ale lui Megan Fox şi adu-ţi aminte de machiajul vedetelor noastre de acum 9-10 ani.
Must have 2010: conturul de buze
Pasul 2. Evită ideile preconcepute şi uită orice altă regulă de machiaj privitoare la conturul de buze. Ca şi în alte sectoare ale vieţii, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate din când în când, tocmai pentru a ieşi din monotonia rutinii.

Pasul 3.
Achiziţionează un creion de buze într-o culoare cu cel puţin 2 – 3 tonuri mai închise decât nuanţa buzelor tale. Dacă eşti suficient de îndrăzneaţă, poţi opta direct pentru culoarea must have a acestui sezon la capitolul contur de buze, şi anume maroul închis.

Pasul 4.
Conturează-ţi buzele în funcţe de efectul pe care doreşti să îl obţii. Dacă ai buzele subţiri va trebui să depăşeşti conturul natural, în timp ce pentru a reduce din volumul deranjant (dacă există cineva care să se confrunte cu această problemă) va trebui să aplici creionul mai spre interiorul buzelor.

Pasul 5. Pentru a întregi machiajul buzelor aplică un ruj contrastant, mai deschis, sau un gloss transparent, care să pună în valoare conturul trendy.
Când şi unde poţi purta acest artificiu? La fel ca şi rujul roşu, astăzi, conturul de buze strident este potrivit atât unui make-up de zi, cât şi pentru un eveniment special, de seară, indiferent că eşti blondă, brunetă, şatenă sau roşcată.

Acest articol a fost o farsa de 1 aprilie. 

Foto: Shutterstock, Arhivă Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!