Colecţia Alexander McQueen primăvară-vară 2010

De Andra Pecingina pe

Prezentarea noii colecţii prêt-a-porter pentru primăvară-vară 2010 Alexander McQueen este întotdeauna un deliciu pentru publicul de la Paris Fashion Week.
Creativitatea acestuia este mereu spectaculoasă, şi fiecare colecţie impresionează şi devine preferata presei de specialitate.

Designerul a declarat într-un interviu înainte de începerea show-ului că el, spre deosebire de alţi creatori de modă, nu a simţit nevoia să păstreze vestimentaţia curată şi clasică, ci a preferat să se inspire din legenda Atlantidei, aşa cum e relatată de Platon.

Noua colecţie imaginată de McQueen pentru vara 2010 a fost prezentată ca parte dintr-un spectacol impresionant. Modelul Raquel Zimmerman a apărut la începutul show-ului, goală în nisip şi acoperită cu şerpi, în imaginile video proiectate pe ecranul din sală. În timpul în care cele 45 de ţinute au fost prezentate publicului, două braţe mecanice cu două camere de luat vederi au încadrat modelele, într-un dans frenetic.

McQueen a expus rochii scurte cu imprimeuri caleidoscopice, în culori puternice. Jocurile de culoare create de el sunt inspirate de cele ale reptilelor şi animalelor marine, iar silueta aleasă pentru vara anului 2010 – clepsidră – devine astfel una haute couture, datorită ingineriei cromatice dar şi a croielilor folosite. Nuanţele preferate au fost verde, galben şi maro, apoi albastru marin, turcoaz şi albastru închis. Fiecare ţinută creată este o operă de arta generată digital şi stilul inconfundabil de design al lui Alexander McQueen.

Încălţămintea care a completat ţinutele este greu de descris în cuvinte, Alexander McQueen a optat pentru o formă grotescă, se apropie de forma capului unui monstru antediluvian. Totul a fost gândit ca reîntoarcere a lumii la era dinaintea glaciaţiei. 

Foto: Mediafax, Hepta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro