Cele mai frumoase rochii de la Premiile Oscar 2010

De Cristina Popa pe

Vedetele feminine prezente anul acesta la Premiile Oscar nu au dezamăgit şi au purtat rochii care mai de care mai frumoase, mai elegante, mai fastuoase, mai colorate şi mai… neinspirate.

Pe lângă spectacolul grandios al decernării premiilor Oscar, ţinutele purtate pe covorul roşu de vedetele prezente la eveniment, reprezintă una dintre marile atracţii ce poate fi considerată cu uşurinţă un show de sine stătător.

Care au fost cele mai frumoase sau mai puţin inspirate ţinute ale vedetelor prezente pe covorul roşu la cea de-a 82 gală a premiilor Oscar, poţi descoperi în galeriile noastre foto!

Spre deosebire de ediţiile precedente în care nemuritorul negru deţinea supremaţia, anul acesta, urmârind aproape cu stricteţe tendinţele cromatice pentru primăvara şi vara lui 2010, vedetele au preferat rochiile de gală în nuanţe deshise, pastelate. Excepţiile, puţine la număr, s-au încadrat şi ele în trend, abordând tonuri tari de albastru şi magenta.

Din pură coincidenţă sau din precauţie, rochiile purtate de actriţe s-au încadrat şi din punct de vedere al designului într-un tipar comun – rochii lungi, ample, trene generoase, umeri goi şi foarte multe diamante.

Cât despre cele care au îndrăznit să fie diferite, remarcându-se printr-o rochie cu croi sau o culoare… altfel, şi-au asumat riscul de a ajunge pe lista celor „prost îmbrăcate”. Iar la acest capitol, ca întotdeauna, fiind o chestiune „de gustibus” părerile sunt împărţite – vedete care într-un clasament sunt considerate bine îmbrăcate, într-un altul sunt calificate drept dezastruoase.

Este şi cazul lui Kate Winslet, Sandra Bullock, Sarah Jessica Parker sau Jennifer Lopez care, în ţinuta Armani Prive este catalogată de unii drept o apariţie superbă şi considerată de alţii drept o mireasă care a greşit evenimentul şi ţinuta.

Cu toate acestea,  majoritatea criticilor au reuşit să se pronunţe în unanimitate: anul acesta Charlize Theron (Dior Haute Couture), Maggie Gyllenhaal (Dries Van Noten) şi Diane Kruger (Chanel) şi Mariah Carey au făcut cele mai neinspirate alegeri, în timp ce Zoe Saldana (Givenchy Couture) şi Vera Farmiga (Marchesa) au atras atenţia tuturor prin îndrăzneala creaţiilor purtate.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro