Cea mai puternică femeie din modă

De Andra Pecingina pe

Am aflat de existenţa ei datorită filmului „Diavolul se îmbracă de la Prada”, dar abia acum avem posibilitatea să aflăm mai multe despre cea mai puternică femeie din lumea modei, Anna Wintour.
Anna Wintour (60 ani) ocupă funcţia de editor şef Vogue SUA de peste 20 de ani. Cele mai surprinzătoare lucruri trebuie să le afli sunt că Anna şi-a dorit încă din adolescenţă postul de redactor-şef al revistei Vogue şi a renunţat la studiile superioare pentru a câştiga experienţa necesară în jurnalismul de modă.

Totuşi, deşi nu a semnat niciodată un editorial, Anna este în continuare cea mai influentă şi de temut persoană în industria modei. Femeia care face regulile într-un domeniu care valorează 300 de miliarde de dolari anual are un look clasic, rafinat şi foarte feminin.

Vestimentaţia preferată a Annei Wintour rămâne Chanel, deux-pieces cu fustă mini sau rochii midi şi lungi cu imprimeuri florale. Ea adoră materialele luxoase: catifea, blană, mătase, satin, culorile deschise, nu a fost văzută în 20 de ani în jeanşi şi poartă câte o singură bijuterie, de obicei masivă.

Chipul ei este mereu ascuns sub coafura bob pe care o poartă de la vârsta de  şi ochelarii masivi de soare şi felul în care conduce echipa editorială de la Vogue a fost mereu secret, până acum.  Anna Wintour nu a comentat asocierea numelui său cu rolul jucat magistral de Meryl Streep în „Diavolul se îmbracă de la Prada”, dar a hotărât acum un an să permită unui regizor o incursiune în redacţia Vogue.

Filmul „The September Issue” este un nou documentar creat în jurul echipei Vogue SUA şi în special în jurul figurii Annei Wintour, acesta arată în detaliu cum este construită ediţia din septembrie a revistei.  Regizorul RJ Cutler abordează aura de mister şi glamour din jurul oamenilor de geniu care ne prezintă tendinţele înainte ca acestea să apară. 

Supranumită „Nuclear Wintour”, Anna este recunoscută pentru personalitatea dură şi gusturile impecabile în modă, care nu trebuie contestate. Prezentările de modă nu încep dacă Anna nu este comod aşezată în primul rând, iar designerii pe care ea i-a promovat sunt acum pe lista celor mai de success creatori în viaţă. John Galliano şi Marc Jacobs sunt doar doi designeri care îi datorează mare parte din succesul lor.

Anna Wintour câştigă aproximativ 2 milioane de dolari anual şi ocazional îşi foloseşte puterea şi relaţiile pentru a organiza evenimente caritabile unde fondurile strânse sunt de ordinul a miliarde de dolari!

Urmăreşte în galeria noastră foto imagini cu stilul vestimentar al Annei Wintour!


Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro