„Baiatul in pijamale vargate”, o lectie de umanitate

De Unica.ro, pe

Miramax Films, care a realizat si memorabilul „La vita è bella” al lui Roberto Benigni, ne prezinta …
 "Baiatul in pijamale vargate", o lectie de umanitateMiramax Films, care a realizat si memorabilul „La vita è bella” al lui Roberto Benigni, ne prezinta pelicula „Baiatul in pijamale vargate”, o poveste cutremuratoare despre inocenta pierduta si omenia regasita si „unul dintre cele mai bune filme ale anului.” [n.n. 2008] – Jeffrey Lyons, NBC/”REEL TALK”.

Inspirat de best-seller-ul omonim scris de John Boyne, „Baiatul in pijamale vargate” este povestea Holocaustului din perspectiva lui Bruno (Asa Butterfield), baiatul in varsta de 8 ani al unui ofiter german (David Thewlis, cunoscut publicului cinefil din seria „Harry Potter”).

Numeroase carti si filme au fost inspirate de Holocaust, insa „Baiatul in pijamale vargate” impresioneaza, surprinzator, tocmai prin evidenta faptului ca nazistii exterminau nu doar oponentii declarati sau presupusi ai rasei ariene, ci si constiinta propriilor copii, prin educatia defectuoasa, bazata pe minciuna, manipulare si cruzime nejustificata, pe care le-o dadeau prin exemplul faptelor lor.
 "Baiatul in pijamale vargate", o lectie de umanitateScenaristul si regizorul Mark Herman are in palmares doua nominalizari la premiile BAFTA pentru „Little Voice” si a castigat un premiu Cesar la categoria „Cel mai bun film strain” cu „Brassed Off”. „Baiatul in pijamale vargate” a fost nominalizat la premiile Goya de anul acesta drept cel mai bun film european si se lanseaza acum pe DVD, avand ca bonusuri scene taiate, comentariile audio ale realizatorilor productiei si minifilmul „Prietenul de dupa gard”. Distribuit de Prooptiki Romania.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!