Animatia Disney „Pinocchio”, in premiera pe DVD in Romania

De Unica.ro, pe

Toti il cunoastem pe Pinocchio, baietelul mincinos, plasmuit din lemn si …
Animatia Disney "Pinocchio", in premiera pe DVD in RomaniaToti il cunoastem pe Pinocchio, baietelul mincinos, plasmuit din lemn si insufletit prin puterea dorintei „tatalui” Geppetto. De cand basmul lui Carlo Collodi a iesit de sub tipar, in 1883, Pinocchio a devenit parte din educatia multor generatii de copii, servindu-le adesea parintilor drept anti-model. Acum 70 de ani, Walt Disney l-a animat inca o data, iar in 2009 „Pinocchio” se lanseaza pentru prima oara pe DVD in Romania, intr-o editie aniversara de platina, pe 2 discuri.

In 1940, Walt Disney lansa „Pinocchio”, cel de-al doilea lung metraj de animatie, dupa „Alba ca Zapada si cei sapte pitici” din 1937. Pelicula a adus studioului doua premii Oscar (pentru cea mai buna melodie si cea mai buna orchestratie) si a delectat de atunci numeroase generatii de copii, care, devenind parinti si bunici, au spus, la randul lor, nepotilor povestea lui Pinocchio. In 2009, dupa mai bine de opt ani, „Pinocchio” iese iar din Seiful Disney pentru o perioada limitata, intr-o editie aniversara de platina, pe doua discuri. Avand imaginea si sunetul imbunatatite dupa exigentele mileniului 3, animatia va fi disponibila pentru prima oara pe DVD si in Romania.

Pe langa frumoasa poveste, copiii vor descoperi pe DVD o multime de bonusuri: videoclip, o selectie de melodii Disney, informatii din culisele productiei, comentariu audio cu Eric Goldberg (animator si regizor Disney), Leonard Maltin si J.B. Kaufman (critici si istorici de film), jocuri si activitati: realitatile lui Pinocchio, puzzle-uri, realizarea productiei, scene taiate, minifilmul „Geppetto – atunci si acum”, scene de referinta live action, galeria de arta a lui Pinocchio si cantece eliminate la montaj: „Honest John”. Un film distribuit de Prooptiki Romania. Parteneri: Teatrul pentru copii „Ion Creanga” din Bucuresti si revista Baby.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!