„Mami a murit la duș. Poți să ai grijă de noi?”. Ce a urmat după ce un băiețel de 5 ani și-a luat sora în brațe și a cerut ajutorul unei vecine

Salvatore Cicalese, un băiețel de doar cinci ani, a impresionat o lume întreagă cu gestul pe care l-a făcut, după ce și-a găsit mama fără suflare în cabina de duș.

Citește și – A scris un mesaj pentru tatăl mort și l-a trimis spre cer cu un balon. Ce a urmat

Când și-a găsit mama inconștientă, Salvatore nu a stat prea mult pe gânduri, și-a învelit surioara de două luni într-o pătură, a luat-o în brațe și a mers la ușa unei vecine să ceară ajutor.

Pentru a putea ieși din casă, cel mic a tras un scaun de bar, în faţa uşii de la garaj, şi s-a urcat pe el pentru a putea ajunge la maneta care odată rotită ar fi deschis poarta. Acesta a povestit ulterior că prima tentativă s-a finalizat cu o căzătură, însă că a doua încercare a fost cu noroc. În momentul în care s-a deschis ușa, și-a luat sora în brațe și a mers grăbit către cea mai apropiată casă.

Întâmplarea a ieșit la iveală după ce Jessica Penoyer, vecina familiei Cicalese, a povestit jurnaliştilor întregul episod și șocul pe care l-a trăit în momentul în care l-a văzut pe Salvatore în fața casei sale, ținându-și în brațe surioara, și spunându-i că mama lor a murit.

„Stătea acolo în faţa mea şi ţinea în braţe ceva ce, la prima vedere, părea a fi o păpuşă”, povesteşte femeia.

„Mama a murit în duş, poţi să ai grijă de noi?”, i-a spus cel mic vecinei sale, fără să bănuiască faptul că gestul său avea să îi salveze viaţa mamei sale.

Când a auzit aceste cuvinte, femeia a sunat imediat la numărul de urgență pentru a cere ajutorul.

Ambulanţa a sosit la scurt timp, iar paramedicii au găsit-o pe mama copiilor în viaţă, în urma crizei epileptice suferite în timp ce se afla la duş.

„Am intrat în duş, asta este tot ce îmi amintesc. Apoi m-am trezit la spital”, a povestit mama, care a mai precizat că băieţelul este traumatizat acum şi o întreabă zilnic dacă va muri

 „Fiecare zi este o provocare pentru noi. Mă întreabă de un milion de ori dacă o să fiu bine. Mă întreabă: o să ai o altă criză? O să mori azi?”, a adăugat doamna Cicalese.

Pentru curajul lui, Salvatore a fost numit „pompierul de onoare” de către brigada locală după eforturile pe care le-a depus pentru a salva viața mamei sale și pentru a-și proteja sora mai mică.

Citește și – Apelul unui băiețel bolnav de leucemie: „Îngropați-mă în sicriul mamei ca să aibă grijă de mine în Rai”

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Recomandări shopping
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Stiri pe scurt

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendinte in lifestyle 2018: nutritie, sport, design, si social media!

Vă recomandăm: