„Mami a murit la duș. Poți să ai grijă de noi?”. Ce a urmat după ce un băiețel de 5 ani și-a luat sora în brațe și a cerut ajutorul unei vecine

Salvatore Cicalese, un băiețel de doar cinci ani, a impresionat o lume întreagă cu gestul pe care l-a făcut, după ce și-a găsit mama fără suflare în cabina de duș.

Citește și – A scris un mesaj pentru tatăl mort și l-a trimis spre cer cu un balon. Ce a urmat

Când și-a găsit mama inconștientă, Salvatore nu a stat prea mult pe gânduri, și-a învelit surioara de două luni într-o pătură, a luat-o în brațe și a mers la ușa unei vecine să ceară ajutor.

Pentru a putea ieși din casă, cel mic a tras un scaun de bar, în faţa uşii de la garaj, şi s-a urcat pe el pentru a putea ajunge la maneta care odată rotită ar fi deschis poarta. Acesta a povestit ulterior că prima tentativă s-a finalizat cu o căzătură, însă că a doua încercare a fost cu noroc. În momentul în care s-a deschis ușa, și-a luat sora în brațe și a mers grăbit către cea mai apropiată casă.

Întâmplarea a ieșit la iveală după ce Jessica Penoyer, vecina familiei Cicalese, a povestit jurnaliştilor întregul episod și șocul pe care l-a trăit în momentul în care l-a văzut pe Salvatore în fața casei sale, ținându-și în brațe surioara, și spunându-i că mama lor a murit.

„Stătea acolo în faţa mea şi ţinea în braţe ceva ce, la prima vedere, părea a fi o păpuşă”, povesteşte femeia.

„Mama a murit în duş, poţi să ai grijă de noi?”, i-a spus cel mic vecinei sale, fără să bănuiască faptul că gestul său avea să îi salveze viaţa mamei sale.

Când a auzit aceste cuvinte, femeia a sunat imediat la numărul de urgență pentru a cere ajutorul.

Ambulanţa a sosit la scurt timp, iar paramedicii au găsit-o pe mama copiilor în viaţă, în urma crizei epileptice suferite în timp ce se afla la duş.

„Am intrat în duş, asta este tot ce îmi amintesc. Apoi m-am trezit la spital”, a povestit mama, care a mai precizat că băieţelul este traumatizat acum şi o întreabă zilnic dacă va muri

 „Fiecare zi este o provocare pentru noi. Mă întreabă de un milion de ori dacă o să fiu bine. Mă întreabă: o să ai o altă criză? O să mori azi?”, a adăugat doamna Cicalese.

Pentru curajul lui, Salvatore a fost numit „pompierul de onoare” de către brigada locală după eforturile pe care le-a depus pentru a salva viața mamei sale și pentru a-și proteja sora mai mică.

Citește și – Apelul unui băiețel bolnav de leucemie: „Îngropați-mă în sicriul mamei ca să aibă grijă de mine în Rai”

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Stiri pe scurt
Vă recomandăm: