Cum să-ți faci șampon natural din două ingrediente

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 28 ianuarie 2016, 17:22
Un șampon făcut în casă, doar din ingrediente naturale, este indiscutabil mai bun decât varianta lui din comerț. Unde mai pui că rețeta pe care v-o prezentăm este nu doar foarte simplă, dar are și Ph-ul natural al pielii, de 5,5, ceea greu găsești pe rafturile magazinelor.

Șampoanele din comerț conțin extrem de multe substanțe chimice, care sunt toxice pentru organismul nostru și care, conform studiilor, fac mult mai mult rău organismului aplicate pe scalp, decât dacă le-am ingera, de exemplu.

Citește și: Cum îți faci șampon uscat acasă din numai două ingrediente

Rețetă de șampon natural din două ingrediente


Iată de ce aveți nevoie pentru șamponul natural:

1 conservă de lapte de cocos (sau o cană și jumătate de lapte de cocos făcut în casă)

1 cană și trei sferturi de gel de aloe vera

Opțional puteți adăuga uleiuri esențiale în aroma dorită.

Toate aceste ingrediente pentru șamponul natural se găsesc la magazinele naturiste.

Cum procedați pentru a prepara amestecul:

1.Amestecați cele două ingrediente folosind un mixer, până când conținutul devine omogen.

2.Puneți compoziția în tăvițe de gheață

3.Dați la congelator și așteptați câteva ore până când acesta îngheață complet. În acest moment cubulețele cu șampon merg transferate în punguțe ermetice sau pot fi lăsate pur și simplu în tăvițe.

Cum se folosește șamponul

Scoate un cub de șampon din tăviță cu o seară înainte să te speli pe păr și păstează-l într-un recipient mai mic, la frigider, până când te hotărăști să faci duș. Folosește-l pe păr ca și cum ai aplica șampon normal. Cantitatea pe care trebuie să o folosești este de aproximativ un sfert de cubuleț.

Masează pe scalp, după care mergi spre vârfuri. Lasă-ți părul așa timp de 30 de secunde, după care clătește cu apă. Dacă rămâi cu senzația că ai părul unsuros, clătește cu oțet de mere. Bucata rămasă de șampon natural pune-o apoi în recipient, la frigider.

Există posibilitatea să ai impresia că părul tău nu este curat, ceea ce este normal în condițiile în care ai renunțat la șamponul tradițional, însă trebuie să perseverezi în folosirea variantei naturale. La a patra spălare, scalpul își va recăpăta Ph-ul pielii și te vei putea bucura de efectele miraculoase ale acestui amestec.

Citește și: Cum să-ți speli părul fără șampon. Metoda no-poo

Beneficiile laptelui de cocos și ale gelului de aloe vera

Laptele de cocos este extrem de bun pentru scalp, fiind deseori folosit și la prepararea balsamurilor naturale de păr. Acizii grași, saturați, ajută la repararea vârfurilor despicate, printre altele. La rândul ei, aloe vera este foarte bună pentru că închide cuticulele firelor de păr și le menține sănătoase.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!