Tratamente naturale care te scapă de mătreaţă

De Andreea Catrina, pe

Dacă ai încercat toate produsele antimătreaţă din magazine şi totuşi nu ai scăpat de această problemă, a venit timpul să apelezi la tratamentele naturale. Iată care sunt acestea…
Bicarbonatul de sodiu

Umezeşte-ţi părul şi apoi masează-ţi scalpul cu bicarbonat de sodiu. Sari peste şampon şi spală-te doar cu apă de data aceasta. S-ar putea ca după primele aplicări să-ţi simţi părul puţin mai uscat, dar totul va reveni la normal după maxim două săptămâni şi vei vedea că vei scăpa şi de mătreaţă. E indicat să aplici acest tratament cam de două ori pe săptămână, între spălările obişnuite.

Oţetul din cidru de mere

Amestecă oţet din cidru de mere cu apă, în părţi egale, şi pune soluţia rezultată într-un recipient cu pulverizator. Apoi aplică-ţi tratamentul pe păr şi lasă-l să acţioneze până la 20 de minute. Sunt suficiente două aplicări pe săptămână, iar după fiecare dintre acestea îţi poţi spăla părul ca de obicei.

Sucul de lămâie

Da, ai auzit bine. Tot ce trebuie să faci e să îţi masezi scalpul cu suc proaspăt de lămâie, iar apoi să te speli ca de obicei. Desigur că mătreaţa nu va dispărea imediat, dar aciditatea ei are capacitatea de a regla PH-ul scalpului, pentru ca mătreaţa să nu mai apară.

Sarea de mare

Pentru că e abrazivă, sarea îţi poate curăţa imediat scalpul de mătreaţă. Această soluţie este însă una mai degrabă de moment, decât una pe termen lung. Masează-ţi scalpul cu sare de mare, care să nu fie însă foarte fină, şi apoi spală-te ca de obicei.

Aspirina

Zdrobeşte două aspirine şi amestecă-le cu puţin şampon (cantitatea pe care o foloseşti de obicei). Aplică amestecul rezultat pe păr, lasă-l să acţioneze puţin şi masează-ţi scalpul câteva minute apoi. La sfârşit spală-te ca de obicei.

Uleiul din arbore de ceai

Îl găseşti la farmaciile naturiste şi nu costă foarte mult. Tot ce trebuie să faci e să amesteci câteva picături din acest ulei cu şamponul pe care îl foloseşti de obicei – cam 10 picături la un recipient de şampon. Apoi te poţi spăla normal şi vei observa că vei scăpa şi de mătreaţă. Uleiul din arbore de ceai este cunoscut pentru proprietăţile sale antiseptice şi antifungice, şi cu siguranţă îţi va mai fi de folos şi cu alte ocazii.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!