Ai cicatrici de la coşuri? Vezi cum poţi să scapi de ele!

De Erika Chivu, pe

Dacă ai avut chiar şi câteva coşuri pe care le-ai stors, probabil că ai rămas cu mici pete inestetice închise la culoare. Scapă de ele cu recomandările doctorului Neal Schultz!
Dr. Schultz, unul din cei mai cunoscuţi dermatologi din New York, îţi explică pas cu pas cum poţi să scapi de petele rămase în urma coşurilor.

De ce rămân pete când trec coşurile

În general, te alegi cu cicatrici sub formă de pete maronii dacă storci coşurile. După ce o „agresezi”, pielea reacţionează producând mai multă melanină, acea substanţă care îi dă culoare. Dacă ai pielea foarte sensibilă este posibil să te alegi cu pete chiar dacă nu storci coşurile. Simpla inflamaţie este de ajuns pentru a lăsa în urmă cicatrici, numite hiperpigmentări postinflamatorii.
Vezi şi care sunt cele trei cosmetice esenţiale recomandate de dr. Schultz!

Cum scapi de pete

Dr. Schultz spune că este greu să scapi de cicatrici, dar nu e imposibil. Îţi trebuie trei produse cosmetice şi multă răbadare. Iată ce ai de făcut.
1. Foloseşte protecţie solară. „Vă vine sau nu să credeţi, cel mai important produs este crema cu SPF, care va împiedica acele pete maro să devină şi mai închise la culoare. Altfel e foarte greu să îndepărtezi petele când soarele le face şi mai vizibile”, explică dr. Schultz.

• Avene Solare Crema minerala SPF 50+, 50 lei
• Bioderma Photoderm Fluid SPF 40, 40 lei
• Gerovital Sun Crema ultraprotectoare SPF 50, 29 lei

2. Foloseşte o cremă pentru albirea tenului.
Unele conţin o substanţă numită hidrochinonă, altele conţin peptide. Orice ai alege important este să foloseşti această cremă care va împiedica celulele să producă şi mai multă melanină.
• Isipharma Unitone 4 SPF 20, 40 lei
• Skincode Essentials Cremă Depigmentantă, 80 lei
• Uriage Depiderm SPF50 Crema Depigmentanta, 81 lei
3. Foloseşte un produs exfoliant chimic. Dr. Schultz recomandă exfoliantele chimice cu acid glycolic, un acid alfa hidroxilic. Acesta îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii, celule care sunt deja mai colorate decât restul pielii.

• Glycon, 70 lei
• Glicosan CM8, 65 lei
• Vichy Normaderm Antirid, 74 lei
• Isipharma Glyco-A, 35 lei

4. Nu mai stoarce coşurile! Oricât ar fi de urâte coşurile trec în câteva zile sau cel puţin devin mai mici şi mai greu de observat. Însă cicatricile care rămân în urma lor dispar în cel puţin câteva luni şi cu tratament intensiv.
Vezi recomandările dr. Schultz pentru a scăpa de punctele negre!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!