Top 5 fructe care îţi salvează pielea

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Luni, 05 aprilie 2021, 12:01

Tratamentele naturale pe bază de fructe sunt soluţia salvatoare indiferent de problemele tenului şi asigură îngrijirea completă de care pielea ta are nevoie. Sunt ușor de aplicat, deci ai toate motivele să apelezi la ele. Iată 5 fructe care îţi salvează pielea, indiferent de sezon.

1. PORTOCALA redă tenului strălucirea

Vitamina C din compoziţie, vitală pentru producerea colagenului, are rol esenţial în tonifierea și revigorarea ţesuturilor. În plus, portocala reprezintă una dintre cele mai bune metode de împrospătare a tenului și de redare a strălucirii naturale. După aplicarea unei măști cu portocală, pielea rămâne perfect curată și radiază de frumuseţe.

Încearcă acasă: combină sucul obţinut dintr-o jumătate de portocală cu 2 linguriţe de iaurt natural. Aplică amestecul pe faţă, lasă-l 5 minute, apoi clătește-te cu apă călduţă. Masca relaxează și revigorează
instantaneu.

2. KIWI previne apariţia ridurilor

Tenul matur are numai de câștigat de pe urma acestui fruct exotic, extrem de bogat în vitamina A, recunoscut și foarte apreciat pentru capacitatea sa de a preveni ridurile, de a le estompa pe cele existente și de a îmbunătăţi capacitatea naturală de apărare a pielii.

Încearcă acasă: obţii o mască ideală pentru hrănirea tenului matur dintr-o jumătate de banană și un kiwi. Curăţă fructele, zdrobește-le miezul și combină-le. Adaugă apoi 2 linguriţe de iaurt, amestecă bine și aplică uniform pe faţă.  După un sfert de oră, clătește cu apă caldă și demachiază-te.

3. AFINELE regenerează celulele

Extrem de bogate în antioxidanţi, acestea grăbesc vindecarea leziunilor și au capacitatea de a repara ţesutul în urma degradării ce are loc zilnic. Au efect antibacterian, de aceea sunt folosite cu succes și în tratarea acneei.

Încearcă acasă: pune în blender 2 linguri de afine și pisează-le. Amestecă-le apoi cu 2-3 linguriţe de suc de lămâie și cu puţină făină de ovăz și mixează până obţii o pastă moale, pe care să o întinzi apoi pe ten. După 10 minute, clătește-te cu apă călduţă și aplică o cremă hidratantă.
Citeşte mai departe şi vezi ce alte fructe îţi salvează pielea şi te fac mai frumoasă, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!