Top 5 produse naturale cu ajutorul cărora poţi înlocui cosmeticele

De Andreea Catrina, pe

Te-ai gândit vreodată că ai putea înlocui antiperspirantul, crema de corp sau pasta de dinţi cu produse sută la sută naturale, delicate cu mediul înconjurător şi chiar foarte eficiente?
Alternativele minune nu te costă prea mult şi s-ar putea să ai o parte dintre ele, chiar la tine în bucătărie: ulei de cocos, bicarbonat de sodiu, sirop de mentă, oţet din cidru de mere şi citrice…
Iată cum le poţi include în ritualul tău de beauty:

Antiperspirantul din ulei de cocos şi bicarbonat de sodiu

Antiperspirantele din comerţ sunt eficiente, dar conţin aluminiu şi alţi compuşi chimici, care fac rău pielii noastre. O alternativă practică şi deloc costisitoare ar putea fi antiperspirantul natural, din ulei de cocos şi bicarbonat de sodiu. Amestecă două părţi egale, o lingură de bicarbonat şi una de ulei, într-un recipient, şi foloseşte pasta rezultată ca şi antiperspirant. Bicarbonatul va absorbi transpiraţia şi mirosurile neplăcute, iar uleiul de cocos este un antibacterian natural foarte eficient, care va avea grijă de pielea ta.

Pasta de dinţi din bicarbonat de sodiu şi sirop de mentă

Tot ce trebuie să faci e să amesteci cele două ingrediente în părţi egale şi să te speli cu pasta rezultată pe dinţi. Dacă bicarbonatul îndepărtează petele, siropul de mentă îţi va lăsa o respiraţie proaspătă şi frumos mirositoare.

Crema de corp din ulei de cocos

Unul dintre cele mai bune uleiuri, care poate fi folosit şi pe piele, este uleiul de cocos. El poate hidrata în profunzime, lasă un miros plăcut şi, cel mai important, se absoarbe imediat, lăsând pielea catifelată şi strălucitoare. Încearcă-l!

Fixativul cu aromă de limonadă

Ştiai că apa rece, cu zahăr şi lămâie se comportă exact ca un fixativ? Convinge-te singură amestecând într-un recipient cu pulverizator nişte apă plată de la frigider, cu sucul unei lămâi şi 2-3 linguriţe de zahăr! Practic şi… delicios!

Loţiune tonică din oţet din cidru de mere şi suc proaspăt de portocală

Mai natural de-atât nu se poate! Dizolvă în puţină apă 2 linguriţe de oţet din cidru de mere şi sucul de la jumătate de portocală. Ţine amestecul rezultat peste noapte la frigider, iar a doua zi curăţă-ţi faţa cu o dischetă demachiantă îmbibată în loţiunea minune. Vei vedea cât de fresh va fi tenul tău după acest răsfăţ natural!

Foto: femeie cu felii de lamaie si portocala in jurul gatului, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!