Top 3 alternative naturale de spălare a părului

De Amelia Matei, pe
Deși majoritatea dintre noi considerăm șamponul indispensabil, există persoane care au renunțat complet la el, în favoarea unor produse 100% naturale. Există mai multe reţete, de la apă simplă până la un mix de uleiuri vegetale sau unul de apă şi bicarbonat de sodiu, care pot fi folosite pentru spălarea părului.

Citește și – Trucuri pentru un păr îngrijit corect acasă

Iată trei alternative de spălare a părului, în mod natural:

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul poate sa curețe foarte bine părul. Trebuie doar să prepari o soluție cu o lingură de bicarbonat în puțină apă. Aplică pasta obținută pe păr și masează timp de câteva minute, apoi clătește cu apă.

De asemenea, poți folosi pudra de bicarbonat pe post de șampon uscat. Presară puțin bicarbonat peste păr înainte de a te pieptăna. dacă ai părul închis la culoare, mai poți adăuga amestecului puțină cacao pudră.

Apa simplă sau în amestec cu ingrediente naturale

Un masaj al scalpului cu apă, făcut în fiecare zi, timp de cinci minute, îi redă părului volumul, dar ai nevoie de răbdare. Trebuie să treacă câteva săptămâni până ca efectul să se vadă.

Dacă apa simplă nu este cea mai bună alternativă pentru tine, poți încerca un mix de uleiuri vegetale. Poți folosi un amestec de apă, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Lasă compoziția să acționeze câteva minute înainte de a clăti, iar tu vei avea un păr strălucitor și hidratat.

Tehnica „No Poo”

Mai poți încerca, de asemenea, tehnica „No Poo” sau „No Shampoo”, care a fost inventată de o coafeză din America. Această metodă constă în aplicarea unui balsam sau a unui mix de uleiuri vegetale pe părul uscat, înainte de şamponare, protejând astfel scalpul de ingredientele cu potenţial efect iritant, precum agenţii de curăţare din şampon.

După ce ai clătit părul, mai folosește balsamul încă o dată pentru vârfuri. Termină clătind părul cu apă rece.

Citește și – Șase coafuri pe care le poți face folosind doar un elastic de păr

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!