Părul tău e gata de somn? Află cum să obţii un păr strălucitor în timp ce dormi

De Revista Unica, pe

Fie că eşti dependentă de tratamente de strălucire sau încerci orice truc de styling ce-ţi ajunge la urechi, lasă-ţi părul să facă treaba cea mai grea, în timp ce tu dormi.
 
Dacă te gândeşti bine, pare stupid că ai omis un lucru aşa de important: opt ore de răsfăţ fără întrerupere pentru şuviţele tale. Fie că e vorba despre un tratament de hidratare şi strălucire, fie că
îţi pui părul pe bigudiuri – pentru că nu ai timp de dimineaţă – să profiţi de orele de somn pentru ca părul tău să aibă o zi minunată este de mare ajutor, mai ales dacă eşti una din fetele mereu în criză de timp. „Orele de somn sunt singurele momente când părul petrece timpul în lipsa agresorilor precum razele de soare, căldura ustensilelor de coafat sau periajul”,  spune Laurent Tourette, hair-stilist L’Oral Professionnel.

E timpul pentru tratament

Există un ritual înainte de culcare de care  sigur ai devenit dependentă: baia, răsfăţul într-un halat pufos şi aplicarea a tot felul de loţiuni  pentru piele, dar întotdeauna uiţi de păr. Şi el are nevoie de atenţie zi şi noapte. Inamicii zilnici precum poluarea, razele soarelui, gerul sau aerul condiţionat, toţi „ajută” la deshidratarea părului, lăsându-l tern. Nu mai punem la socoteală răul pe care-l face uscătorul fierbinte sau periajul agresiv! Singurele momente când părul ia o pauză este atunci când dormim! „În timpul somnului, pielea şi scalpul se regenerează. E important să contribuim la acest proces de refacere naturală cu tratamente de noapte, pentru intensificarea efectului”, afirmă Laurent.

Cum funcţionează?

Foloseşti diferite produse hidratante pentru piele noaptea, pentru că aceasta se comportă diferit când te odihneşti. Acelaşi lucru se aplică şi pentru scalp, iar dacă acesta e sănătos, la fel este şi părul. „O mască aplicată înainte de culcare penetrează firul de păr, hidratează intensiv scalpul şi redă strălucirea părului”, completează Laurent. „Este foarte indicată pentru părul uscat, pentru că, în multele ore de odihnă, hrăneşte gradual firul de păr cu toate substanţele nutritive necesare pentru a-l face să radieze”.

Trucuri pentru când dormi

Chiar dacă eşti obosită şi vezi în faţa ta doar un pat mare şi călduros, cinci minute pe zi în care să-ţi îngrijeşti părul te salvează de la un mic dezastru.

Perna vorbeşte Părul se poate agăţa de perna ta de bumbac, mai ales dacă dormi pe spate sau te fâţâi în timpul somnului. Schimb-o cu una de mătase sau satin, pentru ca părul să alunece în voie, fără să se rupă. Pernele din mătase sunt foarte bune şi pentru a menţine coafura până dimineaţa, pentru că previn electrizarea părului.

Strânge-ţi părul lung În special dacă porţi extensii, trebuie să eviţi încurcarea acestora, pentru a preveni ruperea părului. Prinde-ţi părul nu foarte strâns cu un elastic fin, într-o coadă joasă sau, dacă ţi-e inconfortabil, fă-ţi două codiţe lejere sub urechi – ambele variante îţi vor împiedica părul să se încâlcească.

Împleteşte părul înainte de culcare Nu doar că vei salva din timpul dedicat styling-ului de dimineaţă, dar te vei trezi şi cu un alt fel de bucle, pe care niciun ondulator nu le poate crea. Dacă ţi-ai făcut de curând  bucle mici, împleteşte-l în mai multe codiţe, iar dacă vrei bucle boho, creează doar o coadă sau două, foarte lejere. Aranjează doar puţin părul cu degetele a doua zi şi ai obţinut o coafură super-şic.
Nu uita de periaj! Acesta trebuie să devină o obişnuinţă, dacă nu vrei să te trezeşti cu părul cu aspect mat şi încurcat. Alege o perie mare, cu dinţii apropiaţi şi, secţiune cu secţiune, perie-ţi părul, descurcându-l mai întâi la vârfuri. În plus, periajul regulat ajută părul să crească mai repede, prin stimularea circulaţiei scalpului.

Controlul bretonului Dacă bretonul tău are tendinţa să se onduleze sau să se electrizeze imediat ce pui capul pe pernă, atunci ai grijă să stea cuminte şi prinde-l pe spate cu câteva agrafe – doar aşa va rămâne drept până dimineaţa. Poţi să foloseşti aceeaşi metodă dacă părul tău are tendinţa să se pleoştească!
Sursa foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!