(P) Yves Rocher, createur de la cosmetique vegetale ®

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 03 iunie 2016, 15:29
Cu peste 50 de ani de specializare in expertiza botanica, Yves Rocher a dezvoltat o cosmetica vegetala cu adevarat eficienta, diferita, care respecta pielea si mediul inconjurator.

Yves Rocher

Cu mult timp inaintea orientarii industriei cosmetice moderne catre lumea vegetala, Yves Rocher o desemna deja ca fiind unicul sau orizont. Peste 50 de ani de experienta reprezinta dovada cunoasterii si expertizei de neinlocuit. In anul 1959, in satul sau natal, La Gacilly din Bretania, Franta, Yves Rocher, pe atunciin varsta de 29 de ani, a fabricat primele sale produse de frumusete pe baza de plante si a infiintat compania care ii poarta numele.

Pentru a oferi fiecarei femei accesul direct la frumusete, a pus bazele unui circuit inovator de vanzare in universul cosmeticii: vanzarea prin catalog si prin corespondenta.

Zece ani mai tarziu, in 1969, a fost deschis primul magazin Yves Rocher in Paris, pe Bulevardul Haussmann, unde se afla si in prezent magazinul de imagine si de referinta al marcii. Astazi, Yves Rocher detine peste 6 000 de magazine si peste 3 000 de institute cosmetice de infrumusetare la nivel mondial. In Romania, produsele Yves Rocher sunt comercializate in 37 de magazine si prin retelele de vanzare prin corespondenta si online.

Un model de business unic

In calitate de botanist, cultivator, producator si distribuitor, Yves Rocher este unica marca de produse cosmetice care controleaza si coordoneaza toate etapele ciclului de viata al produselor sale, de la planta pana la actiunea asupra pielii celor 30 de milioane de cliente ale sale.

Botanist. Cercetatorii Yves Rocher detin expertiza cunoasterii in profunzime a lumii plantelor. In 1977 a fost creata Gradina Botanica din La Gacilly, un veritabil loc de conservare vegetala unde sunt colectate, studiate si protejate peste 1 000 de specii de plante.

Cultivator. Daca ajungi in satul LaGacilly, descoperi locuri industriale unice, inconjurate, pana in departare, de campuri colorate: 55 de hectare de campuri de flori si plante cultivate prin agricultura biologica. Aici se cultiva arnica, galbenelele, caltunasul si albastrelele, plante care se regasesc in formulele produselor de frumusete ale marcii.

Producator. In pofida expansiunii continue a marcii, majoritatea produselor destinate comercializarii la nivel mondial este fabricata in Bretania. Ceea ce contribuie, in mod direct sau indirect, la crearea a 10 000 de locuri de munca si raspunde dorintelor si obiectivelor initiale ale lui Yves Rocher de a-si salva satul natal.

produse naturale yves rocher

Iubiti frumusetea la fel de mult ca si natura? Fiti frumoasa si responsabila alaturi de Yves Rocher!

In perioada: 31 mai – 27 iunie 2016 va invitam in magazinele Yves Rocher sa participati la campania “Frumoasa si Responsabila”. Marca Yves Rocher se angajeaza sa planteze un arbore pentru fiecare ruj cumparat (dintr-o selectie de produse).

Participati astfel la sustinerea Fundatiei Yves Rocher –  Institut de France, pentru a-si indeplini angajamentul asumat de a planta 100 de milioane de arbori, la nivel mondial, pana in anul 2020.

® Marca inregistrata de Yves Rocher in Franta

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!