Cum îți pregătești picioarele pentru vară

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 26 mai 2016, 14:22
Vara asta este momentul perfect pentru a purta perechea aceea de pantaloni scurți care îți vin atât de bine sau fusta aceea colorată pe care ai cumpărat-o la reduceri astă iarnă. La revedere, pantaloni lungi!

Înainte să începi să probezi toate hainele de vară din dulap, gândește-te că picioarele tale au nevoie de un pic de răsfăț, doar au stat acoperite de pantaloni, blue jeans sau dresuri toată iarna și primăvara. Pielea ta trebuie să strălucească ca soarele într-o zi de iulie.

De unde să începem?

Înainte să te repezi la aparatul de ras pe care îl ai de anul trecut ascuns prin dulapul din baie, trebuie să te oprești.

Primul pas către o piele strălucitoare este exfolierea. Pielea moartă trebuie îndepărtată. Nu e nevoie să cumperi cel mai scump scrub din magazin. Fă-ți unul din ce ai prin casă: zaț de cafea, zahăr sau mălai amestecate cu ulei de măsline. Exfolierea te va ajuta să ai cel mai reușit ras și va preveni tăieturile și foliculita.

Ce urmează?

Un duș cald de 10 – 15 minute. Căldura va ajuta ca foliculii firelor de păr să se deschidă, iar epilarea va fi mai rapidă și mai sigură.

Alegerea aparatului de ras este un pas foarte important. Ai nevoie de lama de ras potrivită pentru tine și pielea ta. Investește într-un produs de calitate! Pielea ta merită! Noi îți sugerăm să alegi un aparat de ras cu 3 lame, o bandă de lubrifiere și un mâner curbat, ușor de ținut în mână la duș.

Recomandarea noastră – aparatul de ras Miss Soleil Colour Collection de la BIC. Are trei lame și bandă de lubrifiere cu vitamina E. Să-ți mai spun ca are un design elegant și că se găsește în patru culori: galben, roz, mov și fuchsia?

Nu folosi săpun în loc de crema sau gelul de ras

Săpunul nu oferă aderența necesară unui ras corect și îți va usca pielea. Poți folosi cu succes un ulei de bebeluși, ulei de cocos, balsamul de păr sau spuma de ras a iubitului. Niciodată săpun!

Ultimul pas pentru a obține picioare fine pentru această vară este hidratarea. După ras alege un ulei, un unt de corp sau o loțiune hidratantă. Acestea vor preveni iritațiile post ras.

Înainte să ieși din casă, mândră de picioarele tale, nu uita de protecția solară. Protejează-ți pielea cu o cremă cu factor de protecție de minim 30.

Să recapitulăm: exfoliere, aparat de ras bun, gel de ras, hidratare și protecție!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!