Mierea, aliatul tău pentru frumuseţe: Iată cum te poţi spăla cu ea pe faţă şi care sunt beneficiile acestui procedeu

De Andreea Catrina, pe

Ştii deja câte beneficii are mierea pentru sănătate… şi stii şi că poate fi utilizată chiar şi ca produs de înfrumuseţare, atât în măşti de păr, cât şi în diverse măşti pentru ten. Dar ai mai auzit vreodată de spălatul pe faţă cu miere?
Ei bine, da, acest ritual de beauty există şi poate fi pus în practică de oricine, dar cu o singură condiţie – mierea trebuie să fie cât mai naturală, neprocesată, pentru ca tenul tău să poată beneficia de toate avantajele acestui produs miraculos (enzime, probiotice, substanţe antibacteriene).

Pentru a te spăla pe faţă cu miere, va trebui mai întâi să dizolvi o cantitate destul de generoasă, să spunem o lingură de miere, într-un bol cu apă călduţă. Apoi, tot ce trebuie să faci este să-ţi clăteşti tenul cu acest amestec, cel puţin de două, trei ori pe săptămână, pentru rezultate vizibile.

Pe lângă faptul că înlătură impurităţile foarte bine, mierea nu distruge uleiurile naturale de la suprafaţa pielii, aşa cum o fac produsele de curăţat faţa din comerţ. Fiind un produs cu proprietăţi antibacteriene, mierea te va ajuta să preîntâmpini apariţia punctelor negre, coşurilor ori chiar să tratezi acneea.

Pentru că e un produs natural şi foarte delicat cu pielea, mierea se potriveşte chiar şi tenurilor sensibile, cu probleme, care nu suportă clasicele produse cosmetice. Ea echilibrează PH-ul natural al pielii şi hidratează tenul în profunzime, lăsându-l proaspăt şi catifelat.

Totodată, datorită efectului tonic pe care îl are asupra pielii, mierea poate înlocui cu succes orice loţiune tonică din comerţ.

Atenţie însă, chiar dacă mierea are toate aceste calităţi, ea nu poate fi folosită ca şi demachiant!
Foto: femeie înconjurată de produse de frumuseţe şi miere, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!