Un par frumos este un par sanatos

De Revista Look, pe

Sanatatea parului este extrem de importanta pentru a avea un par frumos

Un par frumos este un par sanatos

Sanatatea parului este extrem de importanta pentru a avea un par frumos.

Parul lipsit de sanatate nu poate sustine frumusetea naturala: nu arata cum vrei tu, nu se asaza cum vrei tu. Deteriorarea extrema a parului poate chiar compromite protectia pe care parul o confera pielii capului.

Parul poate fi deteriorat din mai multe cauze:
factorii externi la care este expus parul tau
modul in care iti ingrijesti parul zi de zi.

In urma cercetarilor realizate de specialisti in domeniul sanatatii parului, s-a concluzionat ca parul sanatos este: rezistent, stralucitor, plin de viata, matasos, usor de aranjat, are varfuri sanatoase.

Cel mai important semn al sanatatii parului este rezistenta.

Cum se explica semnele unui par lipsit de sanatate:
Fragilitatea: apare ca urmare a pierderii elasticitatii parului si a deteriorarii cuticulei. Una dintre cauzele principale care slabeste firul de par este actiunea tratamentelor chimice asupra parului. Cuticula, stratul extern al firului de par este in permanenta expus la actiunea factorilor externi, asadar deteriorarii. De aceea, este foarte importanta protectia suprafetei (stratului de cuticule).

Varfurile despicate: apar ca urmare a deteriorarii cuticulelor sau chiar a caderii acestora, cand cortexul se fragmenteaza la varfuri.

Parul uscat apare ca urmare a ridicarii cuticulelor si a evaporarii substantelor hidratante din interiorul firului de par, in special in aer uscat.

Lipsa stralucirii apare ca urmare a inaspririi suprafetei firului de par prin ridicarea cuticulelor: ca urmare, firul de par isi pierde stralucirea, la fel ca orice suprafata care nu mai este neteda. O alta cauza poate fi acumularea prafului si a mizeriei pe firul de par.

Firele rebele sunt o problema comuna parului care se usuca foarte repede, in special in aer uscat, pentru ca sunt afectate cuticulele. In acest fel, parul este prea uscat, se electrizeaza si capata aspect rebel.

Pentru a pastra parul sanatos trebuie sa-l ingrijiti corespunzator si sa:
evitati deteriorarea care poate sa apara de la periat excesiv, tratamente termice sau chimice
spalati-va parul ori de cate ori este nevoie
folositi un sampon de calitate pentru spalarea si curatirea parului
folositi un balsam de calitate pentru hranirea si protectia parului

Sursa: P&G Beauty; Foto: Dreamstime.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!