Îngrijirea corectă a tenului acneic

De Unica.ro pe
Dacă ai un ten acneic, știi cât de dificil este să ții zilnic luciul sub control și să acoperi imperfecțiunile tenului.

Potrivit dermatologilor, cele mai multe persoane cu acnee nu-şi îngrijesc tenul corespunzător.

Primul pas pe care îl poți face pentru tenul tău acneic este să analizezi atent rutina actuală de îngrijire. Folosirea unor produse cu ingrediente iritante, astrigente sau care usucă pielea poate părea o idee bună, întrucât îți fac pielea să se simtă mai puțin uleioasă, cel puțin la început. Pe termen lung, însă, astfel de ingrediente sunt o idee neinspirată. Ingredientele iritante declanșează o producție suplimentară de sebum direct din glanda sebacee.

De asemenea, este foarte importantă calitatea produselor pe care le folosești. Mizează pe produsele dermatocosmetice, concepute astfel încât să diminueze secreția seboreică, prevenind astfel apariția coșurilor.

Următorii pași esențiali – curățare, hidratare și machiajul corector – te vor ajuta să ții sub control un ten gras cu probleme, dar și să obții rezultate precum producție redusă de sebum, mai puține pustule, pori mai mici.

Curățare – folosește un produs de curățare blând, cu efect de purificare în profunzime a tenului. În mod ideal, produsul de curățare trebuie să se clătească fără a lăsa reziduuri în urmă și să nu conțină agenți de curățare iritanți și care usucă pielea. Recomandarea noastră: Gel de curățare Normaderm de la Vichy.

Hidratare – chiar dacă ai tenul gras, hidratarea este esențială pentru prevenirea ridurilor și pentru estomparea semnelor de îmbătrânire. Folosește o cremă lejeră care să nu conțină ingrediente cu potențial de blocare a porilor și care să ofere hidratare și tratament în același timp cu ingrediente esențiale pielii, precum antioxidanți și ingrediente reparatoare. Recomandarea noastră: Crema pentru tenul cu probleme Normaderm de la Vichy.

Machiaj corector – Machiajul tenului cu probleme joacă un rol foarte important. Pe lângă faptul că trebuie să acopere imperfecțiunile, acesta trebuie să amelioreze în timp aspectul imperfecțiunilor, dacă vorbim despre un ten acneic. Folosește un fond de ten dermatocosmetic, potrivit pentru pielea sensibilă, fără parabeni, dar în același timp rezistent și cu o putere mare de acoperire. Recomandarea noastră: Dermablend de la Vichy –  varianta fluidă, dacă vă confruntați cu o culoare neuniformă a tenului, și varianta 3D dacă vă confruntați cu un ten cu imperfecțiuni în relief (semne acneice sau post-acneice).

Află mai multe pe dermablend.unica.ro!

Urmărește clipul de mai jos pentru a vedea cât de ușor este să-ți acoperi imperfecțiunile tenului!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Reacția lui Barack Obama când o gravidă a fost gata să leșine în spatele lui

Reacția lui Barack Obama când o gravidă a fost gata să leșine în spatele lui