Cele mai frecvente greşeli de îngrijire, care îţi afectează pielea

De Andreea Catrina, pe

De-a lungul timpului, ai aflat probabil că fără o cremă cu protecţie solară pielea ta va îmbătrâni mult mai repede, că nu e bine să te culci cu machiajul pe faţă sau că dacă nu ai un stil de viaţă sănătos, nici pielea ta nu va fi străluci de frumuseţe.
Şi totuşi, acestea sunt doar câteva dintre greşelile frecvente de îngrijire, care îţi afectează ireversibil pielea, nicidecum singurele…

Ştiai că duşurile fierbinţi sau băile prea lungi îţi afectează epiderma, distrugând bariera de protecţie a pielii şi accentuând deshidratarea? Indiferent de anotimp, e recomandat să te speli cu apă călduţă şi să nu petreci exagerat de mult timp în apă.
De asemenea, evită să te freci cu prosopul pe faţă atunci când te ştergi. Metoda recomandată de uscare este tamponarea uşoară a feţei cu un prosop moale.

Multe femei consideră că îşi îngrijesc bine pielea, dar o mare parte dintre acestea nu au făcut niciodată un test dermatologic pentru a afla exact ce tip de ten au. Poţi folosi o mulţime de produse de îngrijire, fie foarte scumpe, fie chiar profesionale, dar atâta timp cât nu stii cu certitudine ce tip de piele ai, rişti ca produsele să nu fie potrivite pentru nevoile pielii tale.

Dacă ai pielea uscată, dar nu numai, ţine cont de faptul că momentul cel mai bun pentru hidratare este imediat după duş. Atunci porii sunt deschişi, iar pielea absoarbe ca un burete tratamentul pe care i-l aplici.
Nu uita că săpunul distruge bariera naturala a pielii tale, aşa că este bine să te speli cu produse cât mai delicate cu putinţă. Optează pentru gelurile de duş cu formule naturale, care hrănesc şi protejează pielea.

Şi pentru că vorbim de duş, un lucru extrem de important, ignorat de multe persoane, este igiena buretelui cu care te speli. Deoarece, de cele mai multe ori, el nu este curăţat cu atenţie după fiecare spălare şi uscat la aer, aşa cum este indicat, devine un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor, care mai târziu pot ajunge pe pielea ta.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!