De ce e importantă protecția solară pentru tenul acneic

De Unica.ro pe
Chiar dacă, în general, vorbim despre protecția solară mai ales vara, am învățat de-a lungul timpului că produsele cu SPF trebuie folosite pe tot parcursul anului, chiar și în sezonul rece.

Dincolo de faptul că ne feresc pielea de radiațiile nocive, produsele cosmetice cu factor de protecție solară ne mențin tenul tânăr, țin la distanță petele pigmentare și întârzie apariția ridurilor.

Cu toate acestea, multe femei cred că dacă suferă de acnee, cosmeticele cu SPF nu le sunt dedicate. Acest lucru se întâmplă din cauza opiniei total greșite că produsele cu SPF au o consistență grasă, care îmbâcsesc tenul acneic. Din fericire, în prezent există o gamă largă de cosmetice cu SPF, dedicate fiecărui tip de ten, și chiar tenului acneic.

De ce e important să folosești produse cu SPF dacă ai tenul acneic

Dincolo de toate avantajele pe care cosmeticele cu SPF le aduc pielii, în cazul tenului acneic vorbim și despre calmarea zonelor inflamate, uniformizarea nuanței tenului, mai ales dacă alegi un fond de ten cu SPF, și normalizarea secreției de sebum.

Astfel de beneficii sunt specifice mai ales dermatocosmeticelor, care au în componența lor o serie de ingrediente active, printre care și pigmenți corectori. Astfel, SPF-ul, alături de celelalte elemente active din produs, devin aliați de bază pentru a evita agravarea problemelor tenului.

Așadar, data viitoare când îți alegi produsele pentru ten – indiferent că ai sau nu probleme cu acneea – investește într-un produs cosmetic sau dermatocosmetic cu factor de protecție solară.

Pielea ta îți va mulțumi!

Află mai multe pe dermablend.unica.ro Iar daca ai un ten acneic urmăreşte şi clipul de mai jos pentru a vedea cât de uşor este să-ţi ascunzi coşurile şi cicatricile rămase în ruma lor:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro