Cum să te speli corect pe faţă dimineaţa

De Unica.ro pe

Spălatul pe faţă dimineaţa este o rutină pentru majoritatea femeilor, care nu mai stau să se gândească dacă o fac corect sau nu. Află în continuare cum să te speli corect pe faţă!

De ce trebuie să te speli pe faţă dimineaţa

Dacă seara înainte de culcare te-ai demachiat şi te-ai spălat corect pe faţă, de ce trebuie să repeţi operaţiunea dimineaţa? Probabil ştii deja că pielea se „regenerează” în timpul nopţii, aşa că dimineaţa trebuie să îndepărtezi celulele moarte, dar şi sebumul care s-a strâns pe ten – este valabil mai ales dacă ai pielea grasă sau mixtă.
În plus, produsele de îngrijire intră mai bine în piele când ea este curată, iar fondul de ten şi pudra se fixează, de asemenea, mai bine.

Cum să te speli corect pe faţă dimineaţa

1. Înainte de toate, spală-te bine pe mâini cu săpun şi apă din abundenţă.
2. Udă faţă cu apă la temperatura camerei. Apa cu care te speli pe faţă nu trebuie să fie nici fierbinte, nici rece ca gheaţa pentru că extremele nu îi fac bine tenului.
3. Pune pe vârfurile degetelor o cantitate suficientă de produs pentru curăţare, apoi freacă mâinile între ele.
Sfat: Foloseşte un produs de curăţare blând, fără alcool, fără parfum. Ideale sunt produsele sub formă de gel, spumă sau loţiune. Săpunurile solide sunt prea dure pentru ten, indiferent ce ar susţine producătorul.
4. Foloseşte-ţi vârfurile degetelor pentru a masa uşor faţa timp ce 30-60 de secunde. Foloseşte mişcări circulare şi nu uita să masezi nasul, zona de sub maxilar şi linia părului.
Sfat: pentru a curăţa mai bine tenul, poţi folosi un burete moale sau o cârpă – de exemplu un prosop mic. Astfel îndepărtezi toate impurităţile şi obţii un gomaj foarte blând.
5. Clăteşte bine toată faţa şi gâtul cu apă, apoi şterge tenul prin tamponare uşoară cu un prosop. Nu trebuie să freci pentru că nu ai face decât să iriţi pielea.
Sfat: Prosopul cu care îţi ştergi tenul trebuie să fie curat şi uscat. Dacă suferi de acnee, cel mai indicat este să te ştergi pe faţă cu şerveţele de hârtie de unică folosinţă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro