Cum să-ți îngrijești picioarele în sezonul rece

De Unica.ro pe
Picioarele îngrijite reprezintă categoric un must-have indiferent de anotimp sau tendințe. Dacă ești atentă să le îngrijești în mod corespunzător, vei avea picioare superbe în noaptea de Revelion, atunci când le lași dezgolite, purtând încălțăminte decupată.

Chiar dacă nu sunt expuse frigului, picioarele au de suferit în sezonul rece. Încălțămintea grea și incomodă, șosetele sau dresurile groase, din materiale sintetice și lipsa de îngrijire sunt factorii care duc la uscarea pielii de pe călcâie. Dacă nu iei măsuri, pielea uscată se poate îngroșa și poate crăpa, mai ales dacă ai și câteva kilograme în plus. Crăpăturile odată produse pot fi dureroase și mai greu de vindecat, așa că îți recomandăm să le previi.

Iată câțiva pași pentru a avea picioare îngrijite în sezonul rece:

Pentru început, fă o baie picioarelor tale, timp de 15-20 de minute. Atenție, apa fierbinte usucă pielea și mai tare! Așa că folosește apă călduță, nu fierbinte.

Ai grijă să ștergi bine apa de pe tălpi și dintre degete, deoarece picăturile rămase devin un mediu propice dezvoltării microbilor și ciupercilor, de unde apare și mirosul neplăcut al picioarelor.

Exfoliază-ți călcâiele. Pentru a preveni crăpăturile, este foarte important să scapi de pielea îngroșată. Așa că îndepărteaz-o cu ajutorul unui produs special conceput pentru exfoliere. Recomandarea noastră: Pila electronică cu cristale de diamant Scholl Velvet Smooth™.

Înainte de culcare, aplică din belșug o cremă pe tălpi și masează până când aceasta este absorbită în piele. Ca să te asiguri că nu se va șterge crema, încalță-te cu șosete de bumbac. Nu folosi creme de corp pentru hidratarea tălpilor, ci apelează la produse speciale pentru această zonă, deoarece acestea au formule diferite, ce pătrund în profunzime, hidratează și repară. Recomandarea noastră: Scholl Cracked Heel Repair Cream Active Repair K.

Răsfaţă-te și tu de sărbători! Câştigă O Pilă Electronică Scholl Velvet Smooth™ din ediţia limitată de iarnă. Vezi aici cum!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro