Cum să-ţi faci singură parfum de iasomie

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 12 mai 2021, 16:40
Pentru că zilele acestea ne bucurăm din plin de parfumul iasomiei, ne-am gândit să-ţi spunem cum îţi poţi face singură un parfum minunat, cu aroma acestei flori delicate.

Pentru a face parfumul acasă, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, însă vei avea nevoie, bineînţeles, de aproximativ 100 de grame de flori de iasomie. E bine să ai la îndemână şi un recipient din sticlă, cu pulverizator, două linguriţe de votcă, o linguriţă de apă de flori de portocal şi cinci picături de ulei esenţial de vanilie.

Iată cum se face parfumul natural de iasomie

Pune la fiert 150 ml de apă, până când clocoteşte. Când a dat în clocot, toarn-o peste florile de iasomie, spălate bine în prealabil de impurităţi, cu apă rece. Lasă florile în apa fierbinte 10-15 minute şi apoi strecoară lichidul.

Pune apa de iasomie rezultată în recipientul cu pulverizator, dar numai după ce s-a răcit. Apoi adaugă şi celelalte ingrediente – votca, apa de flori de portocal şi picăturile de ulei esenţial de vanilie. Amestecă bine recipientul şi pune-l la rece pentru o noapte.

A doua zi te poţi bucura de parfumul tău natural de iasomie, cu note de bază de flori de portocal şi vanilie.

Foto: flori de iasomie/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!