Cum să faci un blush doar din ingrediente naturale

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 06 mai 2021, 14:57
Femeile apelează la tot felul de trucuri pentru a se face și mai frumoase.  Majoritatea alege să cumpere cosmetice din comerț, dar sunt și femei care sunt destul de temătoare să folosească produse cu tot felul de substanțe toxice, dacă nu chiar cancerigene.

Pentru că tot mai multe studii arată faptul că produsele cosmetice conțin substanțe toxice care pot duce la îmbolnăviri grave, femeile au început să se întoarcă la vechile trucuri de înfrumusețare ale bunicii.

Citește și: 5 substanțe toxice pe care le conține șamponul

Folosind trucurile din vechime, cu ingrediente aromate și naturale cu siguranța veți fi și mai sănătoase, nu doar frumoase.

Urmăriți în cele ce urmează cum puteți face un blush doar din ingrediente naturale: flori de hibiscus, scorțișoară, sfeclă roșie uscată și rădăcină de maranta, ce oferă tenului o nuanță rozalie, întocmai ca obrazul sănătos al bunicii, în tinerețe.

Ingrediente

Rădăcină de maranta (sau rădăcină arrow, se găsește în piață, la standul cu legume exotice)

Sfeclă roșie uscată

Flori de hibiscus

Scorțișoară

Un recipient pentru depozitat amestecul

Pentru bază:

Dați prin râșnița de cafea rădăcina de maranta, sfecla roșie deshidratată și florile de hibiscus până când capătă consistența pudrei. Puneți într-un bol o lingură de pudră de maranta. Adăugați presărând ușor, pe rând, o lingură de flori de hibiscus și de praf de sfeclă roșie. Amestecați de fiecare dată. Pentru un plus de strălucire, adăugați scorțișoară, tot o linguriță.

Citește și: Cum îți faci o mască pe bază de busuioc pentru ten acneic

Pentru nuanța dorită:

Pentru a obține culoarea dorită trebuie să aveți răbdare și să testați conținutul pe piele. Așadar, pentru cele care doriți o nuanță intensă, amestecați 2 linguri de făină de maranta, 3 linguri de praf de sfeclă roșie deshidratată, 4 linguri de flori de hibiscus-pudră și o linguriță de scorțișoară. Depozitați amestecul într-un container ermetic, la loc întunecos și rece.

Așa arată rădăcina de maranta

Așa arată rădăcina de maranta

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!