Cele mai utile 10 trucuri de frumuseţe pentru vară

De Andreea Catrina, pe

Când temperaturile de afară depăşesc pragul de confort termic, devine obligatoriu să găseşti nişte soluţii practice pentru a face faţă situaţiei şi pentru a arăta în continuare bine.
Iată zece trucuri de beauty care îţi pot veni în ajutor în orice zi caniculară…

1. Alege o coafură practică, dar stylish

Sezonul acesta se poartă în continuare cocul cu aspect messy, aşadar poţi opta pentru o astfel de coafură, ori de câte ori simţi că te topeşti. Nu numai că e uşor de realizat, dar arată şi bine. Ai grijă doar să-ţi laşi câteva şuviţe rebele, pentru un look oarecum nefinisat.

2. Foloseşte un produs de styling pentru fixare

Cu doar un strop de fixativ te asiguri că şuviţele rebele rămân la locul lor şi nu ajung să se lipească de fruntea ta transpirată.

3. Renunţă la fondul de ten cu acoperire mare

Ştii senzaţia aceea neplăcută când simţi că fondul de ten ţi se scurge de pe faţă? Ei bine, acum e momentul să alegi fie un fond de ten cu textură light, fie un BB cream, care doar să-ţi uniformizeze culoarea tenului şi să îi dea puţină strălucire. Chiar nu e necesar să foloseşti un fond de ten cu acoperire mare pe perioada verii!

4. Ţine la îndemână apa termală

O apă termală în varianta travel size încape în orice geantă de vară şi poate fi salvarea ta atunci când simţi că tenul nu mai rezistă temperaturilor ridicate. În plus, îţi va fixa şi machiajul mai bine, ori de câte ori vei aplica un strat răcoritor.

5. Renunţă la crema cu SPF şi alege o pudră

Multe femei evită să folosească o cremă cu protecţie solară pentru ten, în zilele caniculare, pentru că nu suportă senzaţia aceea neplăcută pe care uneori un astfel de produs o lasă pe piele. Dar pentru că protecţia solară e obligatorie, producătorii de cosmetice s-au gândit şi la acest aspect – astfel a apărut pudra cu protecţie solară UVA/UVB.

6. Dă-te cu antiperspirant cu o oră înainte de a ieşi din casă

Pentru a-şi face efectul, substanţele din antiperspirantul tău au nevoie de timp. Aplică-l, aşadar, de îndată ce ieşi din duş dimineaţa, cu măcar o jumătate de oră înainte de a ieşi afară. Pentru cele mai bune rezultate, antiperspirantul ar trebui să fie aplicat cu aproximativ o oră înainte ca tu să ieşi din casă.

7. Ţine la îndemână nişte şerveţele umede pentru ten

Alege unele cu extract de mentă sau aloe vera pentru a te asigura că efectul lor va fi cât de cât răcoritor. Îţi vor veni în ajutor ori de câte ori vei simţi că tenul tău nu mai face faţă căldurii.

8. Foloseşte produse waterproof

Sunt femei care spun că nu cred în calităţile produselor waterproof, dar noi te sfătuim să le alegi, fără să te mai gândeşti… Chiar nu ai nevoie să treci printr-o situaţie neplăcută înainte de a te convinge!

9. Cumpără-ţi un antiperspirant pentru picioare

Fie că porţi tenişi din pânză sau balerini, când afară sunt peste 30 de grade şi simţi că te topeşti şi picioarele tale vor transpira. Iar dacă vrei să eviţi mirosurile neplăcute îţi sugerăm să investeşti fie într-un spray antiperspirant pentru picioare, fie într-o pudră mentolată.

10. Pentru bucle perfecte, renunţă la uscătorul de păr şi foloseşte un spray cu apă sărată

Dacă ai părul ondulat sau creţ ştii deja cât de frumos se aşează buclele tale atunci când eşti în vacanţă la mare. Dacă vrei să te bucuri de ele şi la întoarcerea acasă, tot ce trebuie să faci este să renunţi la uscătorul de păr, să-ţi usuci părul natural şi să foloseşti un spray cu apă de mare… sau pur şi simplu cu apă sărată. Pe cel din urmă ţi-l poţi face singură, acasă.
Foto: femeie cu pălărie de plajă, Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!